Frissítve

2022. okt. 28.

Felvételizőknek

  Földrajzi és Földtudományi Intézet a gazdája a PTE TTK-n folyó képzések közül a Földrajz BSc, Földtudományi BSc alap-, a Geográfus MSc, Földtudományi MSc és a Geoinformatika MSc mesterképzéseknek, valamint földrajz szakos osztatlan, illetve rövid ciklusú tanári képzéseknek. A földrajzi és földtudományi alap- és mesterképzéseink a magyar mellett angol nyelven is folynak. Ezen kívül doktori (PhD) képzési lehetőséget is kínálunk a földtudományok területén, mind nappali (állami ösztöndíjas), mind pedig levelező (költségtérítéses) formában.

  Prospektus_HUN_2022_1_old

  Prospektus_HUN_2022_2_old

  Ez azt jelenti, hogy aki beiratkozik hozzánk érettségi után, többféle vonalon haladva is eljuthat a Magyarországon megszerezhető, legmagasabb szintű végzettségig. A földrajzi és a földtudományi alapképzések is saját mesterképzésekkel rendelkeznek. A geoinformatikai mesterképzés pedig mindkét alapképzésünkről elérhető. A doktori iskolánk pedig nyitva áll a tanári diplomát szerzettek előtt is.

  Képzéseink többféle specializációt foglalnak magunkban, aminek köszönhetően a lehetőségek széles választékát tudjuk kínálni a minket választó hallgatóknak. Aki beiratkozik valamely alapképzésünkre, az nem csak a munkaerőpiacon jól alkalmazható tudáshoz és az ország egyik legnagyobb egyetemének elismert diplomájához juthat hozzá. a mi intézményünkben és azon kívül is.

  A két alapképzésünk mellett az érettségizettek választhatják az osztatlan tanárképzés földrajz szakját is, amely kétszakos, 2022 szeptemberétől egységesen 10 féléves programban ad általános- és középiskolai oktatásra feljogosító diplomát. A földrajz párosítható a PTE TTK és BTK bármely tanári képzésével. Azok számára, akik korábban más szakos tanár végzettséget szereztek, rövid ciklusú, egy vagy két éves levelező formában induló tanárképzésünk kínál továbblépési lehetőséget. Tanári programunk elvégezhető a geográfus mesterképzéssel párhuzamosan is.

  A PTE Természettudományi Kar tehetséggondozó programja Szabadfi Krisztina nevét viseli. E program része a Tálentum ösztöndíj, amely a BSc, illetve MSc képzések első félévére felvett hallgatók számára nyújt anyagi forrást. Az első féléves hallgatók – bázisfélév híján – nem kapnak tanulmányi ösztöndíjat, mely az anyagi lehetőségeik átmeneti beszűkülését eredményezheti. Erre tekintettel a Kar minden tanévkezdéskor Tálentum ösztöndíj pályázatot ír ki azzal a céllal, hogy a tanulmányaikat megkezdő tehetséges hallgatók már az első félévben is részesülhessenek ösztöndíjban. Alapképzés esetében a középiskolai tanulmányi versenyeken kiemelkedően szereplőket, míg a mesterképzésre felvettek közül az alapképzésben már átlag felett teljesítőket díjazzuk ösztöndíjjal.

  Képzések

   Földrajzi és Földtudományi Intézetben folyó képzésekkel kapcsolatos információkat az alábbi linkekre kattintva érheted el:

   Szeretnél többet is megtudni rólunk? Kattints!