Földrajzi és Földtudományi Intézet
Forrás: FFI

Földrajzi és Földtudományi Intézet

angol zászlóÜdvözöljük a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézetének honlapján!

Hol találunk alkalmasabb helyet a földrajz és a földtudományok művelésére, mint azt, amelyik a Dél-Dunántúl szívében, Balkán kapujában és a Mecsek lankáin, kultúrák keresztútján fekszik?

Intézetünk mintegy negyven geográfus, geológus, meteorológus, mérnök, közgazdász és történész végzettségű oktató és kutató második otthona. Oktatunk alap, mester, osztatlan és doktori képzésekben, kutatunk természetföldrajzi, földtudományi és társadalomföldrajzi témákban, K+F tevékenységet folytatunk, segítve gyakorlati problémák megoldását a területi- és településtervezés, a katasztrófavédelem, a veszélyes hulladékok elhelyezése, a megújuló energiák használata és sok más téma vonatkozásában.

Nálunk megteheted az első lépéseket egy izgalmas geo-karrier felé, az ország első egyetemén, korszerű környezetben, egy olyan rendszerben, amelyet úgy alakítottunk ki, hogy megtaláld az érdeklődésednek leginkább megfelelő speciális területet, valamint szert tegyél olyan képességekre és készségekre, amelyeket aztán később sokoldalúan hasznosíthatsz.

Ismerj meg minket!

Részletesebb bemutatkozásunk itt érhető el.
Képzéseinket ezen az oldalon keresztül lehet felfedezni.
Tanszékeinket itt gyűjtöttük csokorba.
Munkatársaink ezen az oldalon érhetők el közvetlenül.