TTK, Sportközpont, sportcsarnok bejárat
Forrás: SzabóGabriella

Frissítve

2024. jún. 24.

Testnevelés- és Sportközpont

"A sport arra tanít, hogy becsületesen győzzünk, vagy emelt fővel veszítsünk.
A sport tehát minderre megtanít."
(E. Hemingway)

A Pécsi Tudományegyetemen többezer hallgató, oktató és dolgozó tölti mindennapjait. A szellemi tevékenységek szinten tartásához és az erőfeszítések elviseléséhez szükséges, hogy minél több lehetőség adódjon a kikapcsolódásra, a fizikai úton történő regenerálódásra.

Célunk, hogy az életmódhoz tartozó szokások kialakításakor a sport helyet kapjon a mindennapokban, és ez rögzüljön az életvitelben is. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani oly módon is, hogy weblapunkon összegyűjtöttük és az egyetem polgárai elé tárjuk mindazon lehetőségeket, amelyek a mozgási-, sportolási igény felkeltését és kielégítését hivatottak szolgálni.

Egyetemünk legtöbb karán kreditet érő kurzusokként illetve kritérium követelményként szerepel a testnevelés, programjainkat mindenki számára - kartól, kortól, előképzettségtől függetlenül - elérhetővé és vonzóvá kívánjuk tenni. Bízván az egyetem polgárainak önmagukkal szembeni igényességében, kínálatunkból szabad választásuk alapján válogathatnak.

Terveink szerint az órák, a táborok, a bajnokságok és egyéb rendezvényeink nyitottak, de módot szeretnénk adni az egyéni vagy kisebb csoportok sportolási igényeinek kielégítésére, önszerveződő kezdeményezésekre is. A TTK Testnevelés- és Sportközpont ((TTK Physical Education and Sports Center) egyik fő szempontja, hogy ehhez a feltételeket és a kulturált körülményeket biztosítsa.