szalagos bagoly, tdk
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Szalagos_bagoly#/media/F%C3%A1jl:Strix-varia-005.jpg

Frissítve

2024. jún. 26.

Tudományos Diákkör

angol zászlóAz Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT), az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Magyar Tudományos Akadémia fővédnökségével, továbbá a felsőoktatásban érintett minisztériumok és országos hatáskörű intézmények, szervezetek, alapítványok erkölcsi, szakmai, valamint anyagi támogatásával kétévente, páratlan években valósul meg az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK). A Kémia Intézetben diákköri kutatást végző hallgatók az országos konferencia Kémiai és Vegyipari Szekciójában indulhatnak el pályamunkájukkal.

A Kémia Intézeten belül folyó kutatómunka a környezettudományok különböző területeit is érinti, így a diákköri hallgatók a páros években megrendezésre kerülő Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencián (OFKD) is be tudják mutatni eredményeiket. A 2022-ben a PTE-n megrendezésre kerülő OFKD-ról itt olvashat részletesebb információt.

Az eredményes diákköri tevékenység kimenetelében a diákköri célunk a kutatói életpálya modell kidolgozása, a BSc-MSc-PhD ív támogatása, belső utánpótlás nevelés. A lehetőségek alapján célunk a hallgatók tudományos munkakörökben való alkalmazása a nappali képzési időszak lejártával, amely legalább egyéves predoktori támogatást (kutatói státuszba léptetéssel) nyújtson, lehetőséget adva a tehetséges hallgatók szakmai eredményeinek további bővítéséhez a megkezdett kutatásuk folytatásához, biztosítva a sikeres PhD felvételihez szükséges felkészülést.

Az egyes kutatócsoportokban meghirdetett TDK kutatási témákat megtalálhatja alább:

Kutatás

A kutatási témákra való jelentkezéshez keresse a kiválasztott téma témavezetőjét!

Ha kérdése van a TDK-val kapcsolatban, keressen minket!

Elérhetőség

Dokumentumok (intézeti TDK konferenciák meghívója, programja, eredmények, fényképek)

Kari TDK oldal

Amennyiben csatlakozni szeretne A PTE-TTK, kémia szakos hallgatóinak facebook-csoportjához, kattintson a linkre. Ezen az oldalon is naprakész információkat találhat a TDK-val, illetve a kémia szakosokat érintő egyéb kérdésekkel kapcsolatban.