zöld levelek
Forrás: unsplash

Frissítve

2023. nov. 6.

Biológiai Intézet

angol zászló

Üdvözöljük a PTE TTK Biológiai Intézet honlapján!

A Biológiai Intézet Karunk legsokoldalúbb intézete, melynek kutatómunkája a világ nagy problémáira (klímaváltozás, bioveszélyek, környezeti kihívások) fókuszál – koncentrál – reagál – hangolódik. Ha szeretnél tenni az emberiségért; ha szeretnél azért dolgozni, hogy elkerülhessük vagy mielőbb túljuthassunk olyan helyzeteken, mint ami napjainkban határozza meg az emberiség életét, s ha szíveden viseled a természet és környezetünk sorsát, akkor nincs más teendő, mint...

...Válassz minket, hiszen mi sem aktuálisabb, mint a #ptettk és a biológia szak! Az Intézet hat tanszékből áll, amelyek a biológia számos fontos területével foglalkoznak, úgy mint genetika, hidrobiológia, neurobiológia, növényszervezettan, növény- és állatrendszertan, növényélettan, ökológia és biogeográfia, molekuláris biológia, mikrobiológia, összehasonlító állatszervezettan és fejlődésbiológia, sejtbiológia és a virológia.


Intézetünk elérhetőségei

Pécsi Tudományegyetem
Természettudományi Kar
Biológiai Intézet
7624 Pécs, Ifjúság útja 6.
7604 Pécs, Pf. 266.
E-mail: biol

Intézetigazgató:
Dr. Gábriel Róbert
egyetemi tanár

Intézeti iroda:
Faragóné Papp Mária E/201. iroda Tel.: +36-72-503-600/24151

Facebook


Konferencia ajánló

 1. Idén kerül megrendezésre a Magyar Etológiai Társaság 25. konferenciája! A rendezvényre 2023. október 26. és 28. között kerül sor a DAB székházban (4032 Debrecen, Thomas Mann u. 49).
  A konferencia elsődleges nyelve magyar, de angol nyelvű prezentációkat is szívesen fogadnak a szervezők.
  A konferenciára szeptember 20-ig várják a regisztrációkat.
  További információk
 2. 2023. november 7-9 között rendezik meg Balatonfüreden a World Lake Conference-t, amelyre a világ minden tájáról várják a jelentkezőket. A transzdiszciplináris konferencia témája: "Beyond Lakes", amely magába foglal mindent, ami a limnikus ökoszisztémák biodiverzitásával, mezőgazdaságával, vagy ahhoz kapcsolódó turizmussal, oktatással, környezetegészségtannal vagy kulturális örökséggel kapcsolatos. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.
  Az absztraktok beküldési határideje szeptember 15!
  További információk

A legfrissebb hallgatói ösztöndíjak és pályázati felhívások