tetris challenge - Sporttudományi és Testnevelési Intézet
Forrás: PTE TTK STI

Sporttudományi és Testnevelési Intézet

Felvételi információk

Képzéseink

Üdvözöljük a Pécsi Tudományegyetem Sporttudományi és Testnevelési Intézetének honlapján!

Intézetünk küldetése a felsőfokú alap- és mesterképzés biztosítása sporttudományi területeken, továbbá közreműködünk a tudományos utánpótlást célzó doktori képzésekben.

Erősségünk a gyakorlatorientált oktatás, amelyhez kiváló infrastruktúrális lehetőségek állnak rendelkezésre mind a fedett sportlétesítmények (sportcsarnok, uszoda, tornatermek, stb.), mind az országosan egyedülálló környezetben - védett botanikus kertben - található atlétika-, labdarúgó-, streetball pálya tekintetében.

A szakok diszciplináihoz kapcsolódóan az oktatás mellett a tudományos kutatási tevékenység is jelentős intézetünkben. A sporttudomány interdiszciplináris jellegéből adódóan a természettudományokhoz, és a társadalomtudományokhoz kötődő több tudományterületen, hallgatók bevonásával, kutatócsoportokban folyik a munka.

A sportbiológiai, egészségtudományi kutatásokhoz, a sportolók fizikai paramétereinek vizsgálatához laboratóriumaink (Terhelésélettani-, Sportbiomechanikai-, Mozgás-pszichofiziológiai Laboratórium) felszereltsége magas színvonalú munkát tesz lehetővé.

Idegen nyelvű kurzusaink az Erasmus program keretében nagy népszerűségnek örvendenek. Számos külföldi egyetemmel van együttműködési keretszerződésünk, évente magas létszámban érkeznek hallgatók a különböző európai országokból, ugyanakkor hallgatóink is nagy számban élnek a külföldi ösztöndíj lehetőségével. Kiterjedt hazai és nemzetközi kapcsolataink lehetővé teszik a szakmai partnerekkel való együttműködést oktatási és kutatási programok kidolgozásában, vendégoktatói cserék szervezésében egyaránt.

Tanszékeink:
Rekreáció és Honvédelmi Sportok Tanszék
Sportbiológia és Kineziológia Tanszék
Sportelméleti és Módszertani Tanszék