molekula, vegyész
Forrás: https://education.stthomas.edu/teacher-degrees-licensure/k-12/ma-teaching-initial-licensure/chemistry/

Frissítve

2023. márc. 3.

Kémiai Intézet

angol zászlóÜdvözöljük a Pécsi Tudományegyetem Kémiai Intézetének honlapján!

Szervezeti egységek Kémiai Intézet munkatársai

Az Intézethez tartozó tanszékek az Alkalmazott Molekuláris Tudományok Külső Tanszék, az Analitikai és Környezeti Kémia Tanszék, az Általános és Szervetlen Kémia Tanszék, a Fizikai Kémia és Anyagtudomány Tanszék. A szerves kémia oktatását az Gyógyszerésztudományi Karon található Szerves és Gyógyszerkémiai Intézet munkatársai végzik. Az Intézetben folyó oktatással kapcsolatos, hallgatóinknak szóló oldalakat itt érheti el:

Hallgatóknak szóló információk

Az Intézet részt vesz a Természettudományi Kar különböző szakjainak oktatásában, biztosítva a kémia különböző szakterületein való magas szintű ismeretek megszerzését. Ha szeretne jelentkezni valamelyik képzésünkre, az alábbi linkeken találhat bővebb információt a képzésekről:

Felvételizőknek szóló információk

Információk a kémia alapszakról (BSc)

Információk a vegyész mesterszakról (MSc)

Információk a kémiatanár képzésekről

A Kémiai Intézetben folyó doktori (PhD) képzés a 2000-ben alapított Kémia Doktori Iskolában folyik.

Kutatás

Az Intézetben folyó szakmai, tudományos munka körülöleli a kémia tudományág majdnem minden területét. A különböző tanszékeken folyó kutatás mellett a TTK Kémiai Intézetéhez kapcsolódóan működik a 2012-ben alapított Szelektív Kémiai Szintézisek Kutatócsoport, valamint 2013 óta működik az Intézetünkhöz kapcsolódó Molekuláris Kölcsönhatások az Elválasztástudományban Kutatócsoport. Az Intézet kutatói 2022 nyara óta önálló egységként vesznek részt a Megújuló Energiák Nemzeti Laboratórium munkájában.

Az Intézet több hazai és nemzetközi konferencia szervezésében vett részt:

Reméljük, megtalálja lapjainkon a keresett információt. Ellenkező esetben kérjük, írjon a titkárságra.