lila oldat lombik
Forrás: https://rhochi.org/purple-glass-flask-in-blue-research-chemistry-science-banner-laboratory-background/

Frissítve

2022. okt. 13.

Analitikai és Környezeti Kémia Tanszék oktatása és kutatása

angol zászlóÜdvözöljük a Pécsi Tudományegyetem Analitikai és Környezeti Kémia Tanszékének honlapján!

A tanszék munkatársai

A PTE TTK Analitikai és Környezeti Kémia Tanszék a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karán működik 1996 óta. Tanszékünk részt vesz a Pécsi Tudományegyetemen folyó oktatásban és kutatásban.

Oktatás

Oktatási feladatai közé tartozik a Természettudományi Kar és az Általános Orvostudományi Kar szakjai számára az Általános Orvostudományi Kar Bioanalitikai Intézetével közösen az analitikai kémia, műszeres analitika, kemometria, környezeti kémia, bioanalitika, valamint számos kötelezõen és szabadon választható kurzus oktatásának biztosítása.

Analitikai kémia II. ea.

Analitikai kémia III. ea.

Műszeres Analitika III és Témaorientált műszeres analitika gyak.

Kutatás

A kutatási területek a modern elválasztástechnikai módszerek fejlesztése, a környezeti kémiai alkalmazások, a bioanalitika alkalmazása témakörökhöz csoportosíthatók. A tanszéken folyó kutatásokról részletesebben olvashat az itt működő kutatócsoport oldalán:

MTA-PTE Molekuláris Kölcsönhatások az Elválasztástudományban Kutatócsoport

A rendelkezésre álló nagyműszerekkel nemzetközi szintű oktatási és kutatási feladatokat lát el európai szintű és hazai konzorciumokban és pályázatokban.

Az Analitikai Kémia Tanszék oktatói részt vesznek a Pécsi Tudományegyetem Kémia Doktori Iskolája keretében folyó PhD képzésben.