Frissítve

2023. ápr. 25.

Gyakornoki mobilitás

E program keretében a BSc-, MSc- és doktorandusz hallgatók külföldre mehetnek gyakornokként dolgozni és közben ECTS kreditpontokat, ismereteket, készségeket és tapasztalatokat szerezhetnek. Ez a program a friss diplomások számára is nyitott, beleértve az ösztöndíjasokat is, és megismerteti a hallgatókat az Európai Unió és a külföldi munkaerőpiac elvárásaival.
A hallgatóknak lehetőségük nyílik arra, hogy partnerintézményi mobilitás keretében valamelyik partnerünknél dolgozzanak, vagy önállóan találjanak maguknak helyet bármely általuk preferált vállalatnál vagy szervezetnél az önszervező mobilitás keretében. Javasoljuk, hogy forduljanak az Erasmus-koordinátorhoz, hogy pontosabb iránymutatást kaphassanak a szakterületükön rendelkezésre álló helyekről.

A megadott linkeket is megtekinthetik, ha helyet szeretnének találni maguknak:

Felhívjuk figyelmüket, hogy a szakmai gyakorlatra vonatkozó jelentkezést legalább egy hónappal a szakmai gyakorlat mobilitásának kezdete előtt szükséges benyújtani. Kérjük, hogy a pályázatot az igazoló dokumentumokkal együtt, beleértve a befogadó nyilatkozatot is, a megadott linken keresztül nyújtsák be.

Gyakran ajánljuk, hogy a pályázat benyújtása előtt legalább HÁROM hónappal vegyék fel a kapcsolatot a foglalkoztató szervezetekkel, mert a pályázatot elutasítják, ha nem adják le a befogadó nyilatkozatot.

Továbbá fontos tudni, hogy a jelentkezés és a mobilitási szerződés aláírásának időpontjában a hallgatóknak beiratkozott, aktív státuszúnak kell lenniük.

A kari döntés kihirdetése után értesítjük Önöket a jelentkezésük státuszáról, és ezt követően kezdhetik el az utazás megszervezését. Kérjük, hogy a folyamat során végig tájékozódjanak a vízumszabályokról, az utazási és egészségbiztosításról, valamint az egyéb követelményekről. Ezen kívül be kell nyújtaniuk egy tanulmányi megállapodást is, amely kiemeli a külföldi szakmai gyakorlatuk tanulási céljait. Javasoljuk, hogy egyeztessenek a fogadó szervezettel arról, hogy a külföldi munkavégzéssel eltöltött óráknak megfelelő ECTS igazolást adnak-e Önöknek vagy sem.

Az olyan dokumentumokat, mint az érkezési űrlap, az érvényesítési űrlap és az Erasmus+ jelentés, időben le kell adni.

További részletekért kérjük, írjon e-mailt: erasmus.

BEUTAZÓ GYAKORNOKOK: Kérjük, küldjenek egy e-mailt az erasmus címre motivációs levelükkel és önéletrajzukkal, amelyekben megemlítik az érdeklődési körüket, hogy helyet kérjenek az intézetünkben végzett szakmai gyakorlatra.