TTK-s sikerek a hazai kutatási-fejlesztési pályázatokon

2019. december 9., 13:11

Kihirdetésre kerültek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hazai kutatást, fejlesztést és innovációt ösztönző pályázatainak nyertesei.

A Természettudományi Kar négy kutatója számára három kategóriában ítéltek oda támogatást.

Posztdoktori Kiválósági Program (PD_19) pályázat keretében sikeres pályázatot nyújtott be:

  • Dr. Czégény Gyula, a Biológiai Intézet Növénybiológiai Tanszékének tudományos munkatársa „A peroxidáz enzimek sokrétű szerepe a növények UV-fényhez történő alkalmazkodásában” című kutatási témájával, és
  • Dr. Takács Attila, a Kémiai Intézet MTA-PTE Szelektív Kémiai Szintézisek Kutatócsoportjának tudományos munkatársa „Palládium-katalizált aminokarbonilezési reakció: egy hatékony szintetikus módszer biológiai jelentőségű amidok szelektív szintézisére” című kutatási témájával.

Fiatal Kutatói Kiválósági Program (FK_19) pályázat keretében kutatói pályázatot nyert

  • Dr. Kemenesi Gábor, a Biológiai Intézet adjunktusa „Denevérek által hordozott vírusok epizootiológiai vizsgálata és konzervációbiológiai hatása” című pályázatával.

Kutatási témapályázat (K_19) keretében támogatást nyert

  • Dr. Jakab Gábor, a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, valamint a Biológiai Intézet Növénybiológiai Tanszékének egyetemi tanára „Új megoldások a szőlő vírusmentesítésében: a kemoterápia és az indukált rezisztencia alkalmazhatóságának vizsgálata” című (konzorcium keretében benyújtott) pályázatával.

Munkatársainknak szívből gratulálunk az elnyert pályázatokhoz és sikeres, eredményes megvalósítást kívánunk!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben