Elismerések, kitüntetések átadása a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából

2020. november 5., 15:05

Ünnepi köszöntőkkel, díjátadással és tudományos előadással kezdődött meg a 2020-as Magyar Tudomány Ünnepe. Az idei programsorozat mottója: Jövőformáló tudomány.

Az elismeréseket 2020. november 4-én adták át Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett ünnepi ülésen. A Kar több munkatársa is elismerésben részesült.

Dr. Kilár FerencAkadémiai Díjat kapott Prof. Dr. Kilár Ferenc, a biológiai tudomány doktora, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára a bioanalitika, illetve az elválasztástudomány területén nemzetközileg is elismert, kiemelkedő tudományos munkája, a kapilláris elektroforézis nemzetközi és hazai bevezetése és alkalmazása alapjainak megteremtése, valamint kiemelkedő oktatómunkája elismeréseként.

Dr. Kilár FerencA Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége kiemelkedő tudományos életműve elismeréseként Eötvös József-koszorúval tüntette ki Prof. Dr. Nagy Gézát, a kémiai tudomány doktorát, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Kémiai Intézet Általános és Fizikai Kémia Tanszék professor emeritusát a kémiai szenzorok fejlesztése, valamint az elektrokémia alapvető fontosságú folyamatainak feltárása terén elért kiemelkedő eredményei elismeréseként.

Professzor uraknak és minden díjazottnak szívből gratulálunk, további sikeres munkát és jó egészséget kívánunk!

Forrás: MTA

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben