Kutatók Éjszakája 2023
Forrás: Rébay Viktor

Frissítve

2023. okt. 5.

Rendezvény

2023. október 3., 11:51  •  október 5., 10:40

Rengeteg látogató és fergeteges hangulat a Kutatók Éjszakáján

diákokhallgatókrendezvény

Szeptember utolsó péntekén ismét megtelt a Természettudományi Kar épülete élettel és nyüzsgő, kíváncsi fiatalsággal. 18 helyszínen 35 programmal vártuk az érdeklődőket. Látogatóink nagyobb része az általános- és középiskolás korosztályt képviselte, akik tanári vezetéssel, családdal, baráti társasággal jöttek el hozzánk. A nagy sajtóérdeklődés mellett megrendezett eseményen közel 700 látogató vett részt.

A kutatók egyedisége abban rejlik, hogy nem hisznek sem a saját-, sem a tapasztalás mutatta határokban, nem fogadják el, ha azt mondjuk: „nem fog sikerülni, mert lehetetlen” - ezt igyekszik bemutatni évről-évre a Kutatók Éjszakája, hogy „igenis lehetséges, ha hiszünk benne”. Európa-szerte egy napon tartják az egész éjszakás eseményt, melynek célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet és minél több fiatalt győzzön meg arról, hogy érdemes ezt a hivatást választani.

KÉ gyerkőc

Reményeink szerint mindenki pozitív élményekkel gazdagodva távozott, a programsorozattal sikerült a tudományos pálya felé fordítani a fiatalok érdeklődését és egyben újabb híveket is szereztünk a természet-, informatika- és sporttudományoknak!

Ezúton is köszönjük valamennyi résztvevő, segítő kolléga munkáját! Az előadást, bemutatót tartó oktatók, kutatók, hallgatók aktivitása és a TTK HÖK közreműködése elengedhetetlen volt a rendezvény sikeres lebonyolításához.

KÉ ijedt vegyészek

Dióhéjban a 2023-as Kutatók Éjszakájáról:

Programjaink délután 4 órakor indultak és ezután hamar benépesedett az épület, hiszen mintegy 250 diák érkezett külön busszal a rendezvényre. Szép számmal érkeztek családok és iskolás csoportok Pécsről, illetve a környező településekről is (Barcs, Mohács, Kaposvár, Nagyatád), az előadótermek pedig gyorsan megteltek a kíváncsi látogatókkal. A program végéig nyitva tartó laborokban szünet nélkül dolgoztak a kollégák, folyamatos volt az érdeklődés, kicsik és nagyok váltották egymást a mikroszkópok és más kutatóeszközök fölött. Nagy volt a nyüzsgés az aulában is, ahol a Körber Hungária standja várta játékra a kisebbeket és szakmai beszélgetésre a nagyobbakat. Emellett a Sporttudományi és Testnevelési Intézet települt ki különböző edzettségi szintet felmérő analitikai eszközökkel, illetve a VR világgal ismerkedhetek az informatika iránt érdeklődő diákok. Sok látogatót vonzottak a fizika, földrajz, kémia, biológia, informatika és matematika, valamint sporttudomány témájú előadások egészen este 10 óráig, rengeteg terem telt meg zsúfolásig az érdeklődő közönséggel.

KÉ szervezők

Kollégáink visszajelzései és a látogatóink tapasztalatai alapján ismét sikerült egy jó hangulatú, szakmailag magas színvonalú, emellett pedig izgalmas és szórakoztató, teltházas esti-éjszakai programot összeállítanunk!

Az eseményen készült fotók a galériában tekinthetőek meg.
Fotók: Rébay Viktor

Az UNIV Tv összefoglalója az alábbi linken tekinthető meg.

Ossza meg velünk véleményét - töltse ki KÉRDŐÍVÜNKET!

Köszönjük, hogy idén is velünk tartottak!