Hallgatóink
Forrás: Univpécs

Frissítve

2024. márc. 6.

Válassz minket!

Hiszen...

...magas színvonalú oktatás, folyamatos fejlődés és megújulás vár itt Rád. Személyre szabott, akár online oktatás, melynek eredménye egy piacképes diploma. Pécs, az élhető város szívében egy gyönyörű fekvésű és pezsgő campus mintegy 2000 hallgatóval, a képzési szintek teljes spektrumával.

Mindezek és még számtalan lehetőség vár Rád, ha a PTE Természettudományi Karát választod.

Számtalan lehetőséget kínálunk hallgatóink számára, mind a képzések, mind az egyetemi élet terén. A kar a felsőoktatási képzési rendszer minden ciklusában kínál képzéseket, az alap- és mesterképzésektől a doktori iskolákig.

Hat Intézetünk - Biológiai, Fizikai, Földrajzi és Földtudományi, Kémiai, Matematikai és Informatikai, valamint a Sporttudományi és Testnevelési - képzési kínálatában egész biztos, hogy megtalálod a jövőd és önmagad.

Előtted a jövőd! Pécs egy jó hely, hiszen #mindenkipécsiakarlenni!

Válassz minket! PTE TTK Biológiai Intézet

A Biológiai Intézet Karunk legsokoldalúbb intézete, melynek kutatómunkája a világ nagy problémáira (klímaváltozás, bioveszélyek, környezeti kihívások) fókuszál – koncentrál – reagál – hangolódik. Ha szeretnél tenni az emberiségért; ha szeretnél azért dolgozni, hogy elkerülhessük vagy mielőbb túljuthassunk olyan helyzeteken, mint ami napjainkban határozza meg az emberiség életét, s ha szíveden viseled a természet és környezetünk sorsát, akkor nincs más teendő, mint... ...Válassz minket, hiszen mi sem aktuálisabb, mint a #ptettk és a biológia szak! Az Intézet hat tanszékből áll, amelyek a biológia számos fontos területével foglalkoznak, úgy mint genetika, hidrobiológia, neurobiológia, növényszervezettan, növény- és állatrendszertan, növényélettan, ökológia és biogeográfia, molekuláris biológia, mikrobiológia, összehasonlító állatszervezettan és fejlődésbiológia, sejtbiológia és a virológia.

Válassz minket! PTE TTK Fizikai Intézet

A PTE TTK Fizikai Intézetében kezdhetik el legkorábban a hallgatók saját kutatási projektjeiket, amelynek bizonyítéka az is, hogy az elmúlt öt Országos Tudományos Diákköri Konferenciáján az Intézet első éves BSc-s hallgatói kétszer is megszerezték az első díjat.

Még keresed a fényt az alagút végén? Ha szereted a látványos és izgalmas kísérleteket, ha szívesen részt vennél a világszínvonalú terahertzes kutatásokban és elért eredményeiddel Te is jobbá szeretnéd tenni világunkat, ha a tanulmányaid folytatását a fizika területén képzeled el... ...akkor válassz minket! Válaszd a #ptettk-t és a Fizikai Intézetet! Az intézetben megtalálhatóak a fizika több fontos területére kiterjedő képzések a fizika BSc, MSc vagy fizikatanár szakokon; de akár PhD fokozatot is szerezhetsz a Fizika Doktori Iskolában. Fő kutatási irányvonal az optika és kvantumelektronika, valamint a számítógépes fizika. Képzésünk három szervezeti egységben zajlik: Elméleti Fizika Tanszék, Kísérleti Fizika Tanszék és Számítógépes Fizika Tanszék. A Fizikai Intézetben és a MTA-PTE Nagy Intenzitású Terahertzes Kutatócsoportban nemzetközileg elismert kutatás zajlik, többször hozzánk kötődött a világ legnagyobb energiájú egyciklusú THz-es impulzusának előállítása.

Válassz minket! PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézet

A hazai egyetemek közül a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézet tesz legtöbbet a középiskolai tehetséggondozásért. A kezdetektől fogva Intézetünk készíti fel a Nemzetközi Földrajzi Diákolimpiára a középiskolai diákokat. Valamint a tehetséggondozás jegyében, középiskolásoknak szóló folyóiratot is indítottunk Középiskolai Földrajzi Lapok címmel. Mi mindenkiben meglátjuk a tehetséget!

Ha érdekel a világ társadalmainak és gazdaságainak működése; ha foglalkoztat a klímaváltozás témaköre; ha célod, hogy képes legyél globálisan gondolkozni és összefüggéseiben látni a világot; ha érdekel, hogy honnan jöttünk és hová tartunk; ha neked nem határ a csillagos ég, akkor Te is... Válaszd a #ptettk-t és a Földrajzi és Földtudományi Intézetet! A hat tanszéken valamennyi képzésünk többféle specializációt kínál, aminek köszönhetően, leendő hallgatóinknak a lehetőségek széles választékát tudjuk nyújtani, úgy mint: földtan, meteorológia, politikai földrajz, terület- és településfejlesztés, vallásföldrajz, népességföldrajz, fenntartható fejlődés, geomorfológia, hidrológia, talajföldrajz, turizmus, térképészet és geoinformatika. Aki beiratkozik valamely alapképzésünkre, az nem csak a munkaerőpiacon jól alkalmazható tudáshoz és az ország egyik legnagyobb egyetemének elismert diplomájához juthat, hanem számos lehetőség nyílik meg számára a különböző mesterképzések és a kutatói pálya felé.

Válassz minket! PTE TTK Kémiai Intézet

A hazai egyetemek kémiai intézetei közül a PTE TTK Kémiai Intézete az egyik legkisebb, de egyúttal a legelismertebb is.

Ha Téged is érdekel a világ működése, szeretsz kísérletezni, látni és tudni szeretnéd, hogy mi zajlik egyes kémiai folyamatok hátterében; ha szimpatikus a vegyész szakma, nincs más teendőd, ...gyere Te is a #ptettk-ra! Válaszd Te is a Kémiai Intézet képzési kínálatát! Négy tanszéken folyik a képzés, ezek: az Alkalmazott Molekuláris Tudományok Külső Tanszék, Általános és Szervetlen Kémia Tanszék, az Analitikai és Környezeti Kémia Tanszék és a Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszék, melyek a kémia BSc és vegyész MSc oktatásban, valamint a kémiatanár-képzésben vesznek részt. Az intézet az aktív kutatási tevékenység mellett meghatározó szerepet játszik a kémia népszerűsítésében és a tehetséggondozásban is.

Az oktatók közül két Széchenyi-díjas tudós rendes tagja a Magyar Tudományos Akadémiának, velük együtt heten az MTA doktorai. Az Intézetben dolgozik az Irinyi János Középiskolai Kémiaverseny igazgatója és a Magyar Kémikusok Lapja felelős szerkesztője. A YouTube-videókat készítő ChemHacker csoport pedig gondoskodik arról, hogy egyetlen hallgató se unatkozzon kísérletezés közben.

Válassz minket! PTE TTK Matematikai és Informatikai Intézet

Szereted a matematikát és az informatikát, a két tudományterületet, mely behálózza és megalapozza mindennapi életünket? Ha értesz, de beszélnél is a számok nyelvén; ha szívesen válaszolnál meg bármilyen kérdést matematikai alapon az informatika eszközeivel... ...akkor válassz Te is minket, legyél Te is #ptettk-s! A Matematikai és Informatikai Intézet karunk egyik leginkább kedvelt, hallgatói létszámokat tekintve az egyik legdinamikusabban fejlődő intézete.

Négy tanszéken folyik az oktatás, melyek az Alkalmazott Matematika Tanszék, az Információtechnológia és Biorobotika Tanszék, az Informatika Tanszék és a Matematika Tanszék. A matematika és informatika mellett, az alkalmazott informatika és technológia is szerepet kap profilunkban. A tudást szeretnénk felelősségteljesen átadni, úgy nevelve a jövő nemzedékét, hogy a mai gyorsan változó gazdasági, technikai követelményeknek megfelelhessenek, piacképes diplomájukkal vezetői pozíciókig érhessenek el.

Válassz minket! PTE TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézet

A PTE TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézet kiemelt profilja a hallgatói tehetséggondozás, szakmai és tudományos mentorálás. Hitvallásunk szerint a „mester-tanítvány” kapcsolat az, ami a felsőoktatásban a legerősebb szakmai kötődést, motivációt, elhivatottságot váltja ki a fiatal hallgatókban. Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián évek óta Intézményünk a legeredményesebb országos szinten.

Ezért, ha a rendszeres mozgás és az egészséges életmód a mindennapjaid része, Te is hiszed, hogy "ép testben ép lélek", s Nálad is #csakatesi jöhet szóba, s mindemellett szeretnél egy olyan csapat tagja lenni, ahol tudományos fokozattal rendelkező oktatók és magas felkészültségű gyakorlati szakemberek, mestertanárok biztosítják a képzés nemzetközi színvonalát... ...akkor Válassz minket! Válaszd a #ptettk-t és a Sporttudományi és Testnevelési Intézetet! Hallgatóink edző BSc, sportszervező BSc, rekreáció MSc és testnevelő tanár végzettséget szerezhetnek! A gyakorlatorientált oktatáshoz kiváló infrastrukturális lehetőségek állnak rendelkezésre: sportcsarnok, uszoda, szertorna- és cselgáncsterem, kondicionáló terem, street workout, valamint az ország legszebb fekvésű rekortán borítású atlétika pályája.

Válaszd a Pécsi Tudományegyetemet, hazánk első egyetemét!

„Z generáció” kutatói portrék

Z generációDr. Erostyák János | Financsek Gábor | Dr. Gyenizse Péter | Horváth Lilla | Dr. Jakab Ferenc | Dr. Kilár Anikó | Molnár Emese | Dr. Pirisi Gábor | Dr. Pirkhoffer Ervin | Dr. Sebe Krisztina | Dr. Szabadfi Krisztina | Dr. Tóvári Ferenc | Dr. Trócsányi András | Dr. Váczi Márk | Dr. Völgyi Béla |