Kitüntetéseket, elismeréseket vehettek át Karunk munkatársai az Ünnepi Szenátusi Ülésen

2020. szeptember 3., 8:56

A hagyományokhoz híven szeptember elsején tartotta a Pécsi Tudományegyetem Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülését, melynek keretében több kollégánk rangos elismerésben részesült.

Szeptember elseje, a középkori pécsi egyetemet megalapító pápai bulla dátuma, Pécs Város Napja és 2017-től, az első magyar egyetem alapításának 650. évfordulójától a Magyar Felsőoktatás Napja.

Az összegyetemi Tanévnyitó Ünnepség keretében négy kollégánk munkáját ismerték el.

Az Egyetem rektora Arany Katedra Díjat adományoz azoknak az egyetemi oktatóknak, akik kiemelkedő oktató-nevelő munkát végeznek, és jelentős eredményeket érnek el a tehetséggondozás területén. Arany Katedra Díjban részesült:

Dr. Kollár László, a Természettudományi Kar Kémiai Intézet egyetemi tanára.

Palkovics László, Magyarország innovációs és technológiai miniszterének a fenntartóval egyetértésben tett javaslatára Áder János köztársasági elnök 2020. szeptember első napjától egyetemi tanárrá nevezi ki a PTE hét oktatóját, a Pécsi Tudományegyetem professzori talárját vehette át:

Dr. Fülöp József, a Fizikai Intézet egyetemi tanára.

A Természettudományi Kar Kari Tanácsa a 2001-2007 és 2013-2018 között végzett kimagasló vezetői tevékenysége elismeréseként a decan emeritus címet adományozta:

Dr. Gábriel Róbert egyetemi tanárnak, a PTE prorektorának.

A Pécsi Tudományegyetem rektora a szervezeti egység vezetőjének javaslatára - tartósan kiemelkedő színvonalú munkavégzés esetén a kiemelkedő teljesítmény elismeréséül - a szervezeti egység dolgozóját dicséretben részesítheti.

Karunkon Rektori Dicséretben részesült Jerkovicsné Stefán Klára, a Földrajzi és Földtudományi Intézet ügyvivő szakértője.

Az egyetem rektora Egyetemi Sportéletért Díjat adományozhat azon személyeknek, szervezeteknek, akik aktív szerepvállalásukkal, áldozatkész munkájukkal és kiemelkedő sport- vagy sportszervezői teljesítményükkel méltón öregbítették Egyetemünk hírnevét. Egyetemi Sportéletért Díjban részesült:

Varga András sportszervező hallgató, a Pécsi Egyetemisták Sportért Egyesülete alapító tagjaként az egyetemi versenysportban és szabadidő-sportban kiemelkedő szervező munkája elismeréseként.

Kollégáinknak és minden kedves Díjazottnak szívből gratulálunk és további sikeres munkát kívánunk!

Minden kedves Hallgatónknak zökkenőmentes tanévkezdést és sikeres félévet kívánunk!

Forrás: UNIV Pécs

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben