Hírarchívum

Az ÚNKP 2020 ösztöndíj pályázat benyújtásához szükséges „Pályázati Adatlap 2. számú melléklete: Felsőoktatási intézmény szándéknyilatkozata” dokumentum aláírásra történő benyújtásának határideje a TTK Dékáni Hivatal felé az alábbiak szerint alakul... »

Hálózati leállás

2020. június 15.

A KIFÜ tájékoztatása szerint 2020. június 17. 23.00 és június 18. 2.00 között szoftverfrissítés miatt kb. 15 perc időtartamra a PTE internetkapcsolatában kiesés várható.

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) egy 2019-ben alapított, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) közfeladataival összhangban működő, alulról szerveződő tudományos társaság, mely a fiatal kutatók hangja kíván lenni Magyarországon... »

A PTE Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai kutatócsoportjának, melynek vezetője Dr. Jakab Ferenc, a TTK Biológiai Intézetének professzora, Karunk tudományos dékánhelyettese, valamint a kutatóközpont Dr. Gyenesei Attila vezette Bioinformatikai kutatócsoportjának együttműködésben elsőként sikerült hazánkban meghatározni a koronavírus teljes genetikai kódját... »

Gyakran Ismételt Kérdések

2020. március 17.

Gyakran ismételt kérdések, aktuális információk hallgatók részére a koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idejére... »

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk alkalmából a bioanalitika, illetve az elválasztástudomány területén elért, nemzetközileg is kimagasló kutatási eredményei, valamint oktatói és tudományszervezői tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta dr. Kilár Ferencnek, a PTE Természettudományi Kar Kémiai Intézet egyetemi tanárának, a Kémia Doktori Iskola vezetőjének... »

Karunk dékánhelyettese, a PTE TTK Biológiai Intézet professzora vezeti az országos koronavírus-kutatócsoport munkáját, mely a járványügyi helyzet minél hatékonyabb kezelése érdekében jött létre... »

Véradás

2020. február 17.

2020. február 18-án, kedden 9.30-14.30 között véradásra kerül sor az Ifjúság úti BTK-TTK aulában. Várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara „Baranya Megyei Idegenforgalmi Díjat” adományozott Dr. Pap Norbert, a Földrajzi és Földtudományi Intézet egyetemi tanára számára... »

2020 januárjától Dr. Gábriel Róbert helyett Dr. Felinger Attila tölti be a tudományos és innovációs rektorhelyettesi pozíciót... »

A Prinz Gyula díjat a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézete 1998 óta ítéli oda minden évben, és eddig a hazai földtudományok 45 kiemelkedő képviselője, illetve reményteljes tehetsége nyerte el... »

kuTaTásról - Kötetlenül

2020. február 6.

Dr. Horváth Attila dékán úr felhívására megtelt február 5-én a Kari Tanácsterem, az első Természettudományi Kutatói Fórumon... »

Tervezett leállás

2020. január 31.

A Számítástechnikai és Oktatástechnikai Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2020. február 8-án, szombaton 22.00-tól várhatóan éjfélig tervezett karbantartási és fejlesztési munkák miatt több kari szolgáltatás nem lesz elérhető... »

Babayné Boronkai Erzsébet, a PTE Botanikus Kertjének volt vezetője vehette át idén az Élet Fája díjat. Az ő nevéhez fűződik többek között a több mint egy évtizede nagy sikerű pécsi Dísznövény Kiállítás és Vásár, aminek nemcsak főszervezője, hanem megálmodója is... »

Tervezett leállás

2020. január 13.

A Számítástechnikai és Oktatástechnikai Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2020. január 20-án, hétfőn 20.00-tól várhatóan éjfélig tervezett karbantartási és fejlesztési munkák miatt több kari szolgáltatás nem lesz elérhető... »

Hálózati leállás

2020. január 10.

A PTE Informatikai Igazgatóság tájékoztatása szerint 2020. január 26-án vasárnap 0 és 4 óra között egy meghibásodott hálózati eszköz cseréje miatt a PTE internetkapcsolata nem fog működni.

Magyar Innovációs Nagydíj felhívás

2020. január 10.

A 2019. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett további, összesen hét kategóriában kaphatnak díjat azok a Magyarországon bejegyzett társaságok, amelyek a díjátadást megelőző évben nagy jelentőségű műszaki, gazdasági innovációt valósítottak meg, és ennek révén kiemelkedő hasznot értek el.

Pályázati felhívás

A Földrajzi és Földtudományi Intézetben Dr. Geresdi István igazgatói megbízása 2019. december 31-én lejárt. A Pécsi Tudományegyetem Rektora a Természettudományi Kar Kari Tanácsának határozata alapján 2020. január 1. napjától Dr. Fábián Szabolcs Ákos egyetemi docenst bízta meg a Földrajzi és Földtudományi Intézet intézetigazgatói teendőinek ellátásával... »

A PTE Szenátusa 2019. november 28. napján tartott ülésén Karunk három oktatójának kinevezéséről hozott döntést... »

Dr. Tóth László, az Matematikai és Informatikai Intézet egyetemi tanára 2019. december 18. napján védte meg az MTA doktora cím elnyerésére benyújtott „Egy- és többváltozós multiplikatív számelméleti függvények aszimptotikus tulajdonságai” című értekezését... »

2019. évi publikációs díjak

2019. december 17.

A Természettudományi Kar publikációs díjat adományoz azon teljes állású, közalkalmazotti jogviszonyban álló munkatársainak, akik a díj adományozását megelőző naptári évben kiemelkedő publikációs tevékenységet folytattak... »

A Cambridge University Press kiadványa, Európa vezető őslénytani szaklapja, a Journal of Paleontology kiadásában jelent meg a Földrajzi és Földtudományi Intézet oktató-kutatójának, Dr. Bujtor Lászlónak és szerzőtársának, Dr. Vörös Attila Széchenyi díjas tudósnak tudományos publikációja... »

„Matter manipulation with extreme terahertz light: Progress in the nabling THz technology” címmel Dr. Hebling János és Dr. Tibai Zoltán társszerzőségével egy 74 oldalas áttekintő cikk jelent meg az egyik legtekintélyesebb fizikai lapban, a Physics Reportsban... »

Tervezett leállás

2019. december 10.

A Számítástechnikai és Oktatástechnikai Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2019. december 13-án (péntek) 12 és 14 óra között hálózatfejlesztési munkák miatt a C épületben a számítógépes hálózat működésében kb. 30 perces kiesés várható.

Kihirdetésre kerültek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hazai kutatást, fejlesztést és innovációt ösztönző pályázatainak nyertesei... »

Véradás

2019. december 9.

2019. december 10-én, kedden 9.30-14.30 között véradásra kerül sor az Ifjúság úti BTK-TTK aulában. Várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Dr. Purger Jenő elismerése

2019. december 4.

A Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület a megalapításának 30. évfordulója alkalmából tartott díszülésén, 2019. november 23-án, Aranyplakett elismerésben részesítette Dr. Purger Jenőt, a Biológiai Intézet egyetemi docensét... »

Junior Prima díjat nyert Dr. Kemenesi Gábor, a TTK Biológiai Intézetének és a Szentágothai Kutatóközpont Virológiai Laboratóriumának munkatársa... »

Prof. Dr. Miseta Attila, Egyetemünk rektora és Jenei Zoltán Kancellár Úr köszöntötte 2019. november 18-án a Pécsi Tudományegyetem azon dolgozóit, akik 25, 30, vagy 40 éve rendelkeznek közalkalmazotti jogviszonnyal... »

A Magyar Tudományos Akadémia tudományos osztályainak képviselőiből és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala díjbizottságának tagjaiból álló kuratórium Akadémiai-Szabadalmi Nívódíjban részesítette Dr. Hebling Jánost, az MTA doktorát, a PTE Természettudományi Kar Fizikai Intézetének egyetemi tanárát, az MTA-PTE Nagyintenzitású Terahertzes Kutatócsoport vezetőjét... »

2019. november 6-án Szarka Gergely Biológia MSc hallgató és mentora Dr. Völgyi Béla habilitált egyetemi docens a Stephen W. Kuffler Kutatási Alapítvány hallgatói és mentori díjait vették át... »

A Pécsi Tudományegyetem a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett ünnepi szenátusi ülésén díszdoktorokat avatott, emlékgyűrűket, elismeréseket adott át, professzor emeritusi, címzetes egyetemi docensi címeket adományozott, és az ünnepség keretében vehették át okleveleiket PhD fokozatot elért hallgatóink is... »

Tervezett leállás

2019. október 24.

A Számítástechnikai és Oktatástechnikai Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2019. október 30-án (szerda) 10 és 12 óra között hálózatfejlesztési munkák miatt a Sportcsarnok épületében a számítógépes hálózat működésében kb. 1 órás leállás várható.

2019. szeptember 23-án tudományos előadóülés keretében adták át a Richter Gedeon Nyrt. Kisfaludy Lajos Alapítvány 2019. évi publikációs díjait... »

A PTE Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatósága pályázatot ír ki a PTE kiemelt partnerintézményeibe kétoldalú kapcsolatok keretében kiutazó (PTE) oktatók utazási költségeinek és napidíjának támogatására. A szállást a fogadó egyetem biztosítja... »

Véradás

2019. szeptember 16.

2019. szeptember 18-án, szerdán 9.30-14.30 között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában. Várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

2019. szeptember 4-én tartotta tanévnyitó ülését a Természettudományi Kar Kari Tanácsa... »

Szeptember elseje Pécs Város Napja, és 2017-től – az első magyar egyetem alapításának 650. évfordulójától – a Magyar Felsőoktatás Napja. E kettős ünnepet ülte a Pécsi Nemzeti Színházban Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata ünnepi közgyűléssel, és a Pécsi Tudományegyetem ünnepi tanévnyitó szenátusi üléssel... »

Elhunyt Horváth Györgyné

2019. augusztus 30.

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Horváth Györgyné, a Természettudományi Kar Matematikai és Informatikai Intézetének volt munkatársa, 2019. augusztus 28. napján életének 69. évében elhunyt... »

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából nemzetközileg is elismert kutatói és oktatói munkája, valamint tudományos közéleti szervezőtevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést kapott dr. Fialowski Alice matematikus, Karunk Matematikai és Informatikai Intézetének egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia doktora... »

Mestertanár Aranyérem elismerésben részesült a Természettudományi Kar Biológiai Intézetének oktatója, Dr. Purger Jenő egyetemi docens... »

A PTE Természettudományi Kar diplomaátadó ünnepségére új helyszínen került sor 2019. július 7. napján. A rendezvényen ünnepélyes keretek között megtörtént a 2019. évi kari kitüntetéseket átadása is... »

A 2019/20-as tanév időbeosztása

2019. július 8.

A 2019/20-as tanév időbeosztása

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriumának tagjai immár huszonkettedik alkalommal ítélték oda az ösztöndíjat, amelyet idén 837 érvényesen pályázó közül 151-en nyertek el... »

A Pécsi Tudományegyetem 2019. június 13-án tartotta Tanévzáró Ünnepi Szenátusi Ülését a dr. Halasy-Nagy József Aulában... »

A Pécsi Tudományegyetem 2019. május 25. napján tartotta Pedagógusnapi és Díszoklevél Átadó Ünnepi Szenátusi Ülését, melynek keretében egyetemi kitüntetések és elismerések, valamint arany-, gyémánt- és vasoklevelek átadására került sor... »

Csoknya Mária 80 éves

2019. május 28.

A TTK Biológiai Intézetének nyugalmazott professzor asszonya, dr. Csoknya Mária május 24-én pénteken töltötte be 80. életévét... »

Harmadik alkalommal rendeztük meg a múlt hét péntekén a TTK immár hagyományosnak tekinthető, főzőversennyel egybekötött kerti partiját... »

Május 17-én Oktatói-Kutatói értekezletet tartottunk, melyen dr. Horváth Attila, karunk dékánja beszélt a Természettudományi Kar gazdasági helyzetéről, a beiskolázási számokról, az oktatást és kutatást érintő ügyekről. Zag Gábor, a Dékáni Hivatal vezetője a PTE TTK infrastrukturális fejlesztéseiről tartott beszámolót... »

Elhunyt Dán Józsefné

2019. május 20.

Megrendüléssel tudatjuk, hogy Dán Józsefné (Ibi néni), a TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézetének nyugalmazott főiskolai docense életének 93. évében elhunyt... »

A "Nők nehezített pályán" rendezvénysorozat harmadik előadására került sor május 15-én a Café Paulusban... »

A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Akadémiai Bizottsága (MTA PAB) létrejöttének 50. évfordulója alkalmából ünnepi konferenciát tartottak az MTA pécsi székházában április elején. Az eseményen, ahol mintegy száz akadémikus és tudományos szakember, városi és egyházi elöljáró jelent meg, karunk jelenlegi és volt munkatársai is elismerésben részesültek... »

Nők nehezített pályán

2019. április 18.

Márciusban indult karunk kollégáinak szervezésében a "Nők nehezített pályán" rendezvénysorozat, mely második alkalommal április 16-án került megrendezésre a Café Paulusban... »

A Matematikai és Informatikai Intézetben dr. Szabó Sándor igazgatói megbízása 2019. április 16-án lejárt. A Pécsi Tudományegyetem Rektora a Természettudományi Kar Kari Tanácsának határozata alapján 2019. április 17. napjától a Matematikai és Informatikai Intézet intézetigazgatói teendőinek ellátásával dr. Pap Margitot, a PTE TTK MII egyetemi docensét bízta meg... »

Zsaroló e-mail

2019. április 5.

Ismét zsaroló e-mail bukkant fel karunkon. A hamisított címről érkező angol nyelvű levél azt próbálja elhitetni a felhasználóval, hogy a fiókját feltörték és pénzt követel, hogy ne hozzák nyilvánosságra az állítólagosan megszerzett érzékeny adatokat. Természetesen ezek az állítások hamisak... »

Véradás

2019. április 1.

2019. április 2-án, kedden 9.30-13.30 között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában. Várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Elhunyt Dr. Papp Gábor

2019. március 19.

Megdöbbenéssel és mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Papp Gábor a TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézetének nyugalmazott mestertanára tragikus hirtelenséggel elhunyt... »

Nők nehezített pályán

2019. március 14.

Karunk kollégáinak szervezésében indult a "Nők nehezített pályán" rendezvénysorozat március 12-én kedden délután a Café Paulusban... »

Az idén második alkalommal kerül kiírásra fiatal kutatók részére a Szentágothai János Tehetségtámogató Program... »

A Magyar Tudományos Akadémia és a British Council Magyarország közös szervezésében 2019-ben második alkalommal rendezik meg Magyarországon a FameLab tudománykommunikációs versenyt... »

Véradás

2019. február 11.

2019. február 12-én, kedden 9.30-13.30 között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában. Várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Dr. Fülöp József András, az MTA-PTE Nagy Intenzitású Terahertzes Kutatócsoport tudományos főmunkatársa 2019. január 23-án megvédte az MTA doktora cím elnyerésére benyújtott „Nagy intenzitású impulzusok a terahertzes és a látható tartományban” című értekezését... »

2019. január 23-án délelőtt, hagyományosnak számító időpontban és helyszínen, a Pécsi Erzsébet Tudományegyetem első geográfus-rektoráról, a pécsi földrajzi műhely alapítójáról elnevezett előadóteremben került sor a 2018. évi Prinz Gyula emlékdíjak átadására... »

Tervezett leállás

2019. január 15.

A Számítástechnikai és Oktatástechnikai Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2019. február 2-án, szombaton 21.00-23.00 között tervezett karbantartási munkák miatt több kari szolgáltatás nem lesz elérhető... »

Karunk két oktatója kapott docensi kinevezést 2019. január 1-jétől... »

Véradás

2018. december 5.

2018. december 6-án, csütörtökön 9.30-13.30 között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában. Várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

„Duna - mocsár - Karasica: A mohácsi csatatáj” címmel tartott nagy sikerű előadást dr. Pap Norbert, az Földrajz és Földtudományi Intézet egyetemi tanára Budapesten, az MTA székházban november 15-én... »

Zsaroló e-mail

2018. október 24.

Zsaroló e-mail bukkant fel karunkon. A hamisított címről érkező angol nyelvű levél azt próbálja elhitetni a felhasználóval, hogy a fiókját feltörték és pénzt követel, hogy ne hozzák nyilvánosságra az állítólagosan megszerzett személyes állományokat. Ezek az állítások hamisak... »

Dr. Kilár Ferenc professzort, a TTK Kémiai Intézet egyetemi tanárát választották meg a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Doktori Bizottságának elnökéül... »

Tervezett leállás

2018. október 8.

A Számítástechnikai és Oktatástechnikai Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2018. október 13-án, szombaton 8.00-tól várhatóan 13.00-ig tervezett karbantartási és fejlesztési munkák miatt több kari szolgáltatás nem lesz elérhető... »

Az e-Group – PTE konzorcium „Data Lake” címen egészségügyi informatikai projektet valósít meg. Ennek egyik alprojektje a PTE ÁOK Neurológiai Klinika és az MTA PTE Támogatott Kutatócsoport által vállalt „Roham prevenciós rendszer fejlesztése” című kutatása... »

Dr. Lóczy Dénes, a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézetének professzora szerkesztésében pécsi kutatásokat összegző monográfia jelent meg a Dráváról a Springer Kiadónál... »

A PTE Utazó Nagyköveteként vett részt a Málagában megrendezésre került Szabadtéri Masters Atlétika Világbajnokságon Vadász Kitty, a PTE TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézetének egyetemi tanársegéde... »

TTK Dékáni szünet

2018. szeptember 12.

Dékáni szünet elrendelése 2018. szeptember 19-én 15.00 és 17.00 óra között az összoktatói értekezlet idejére... »

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar dékáni (magasabb vezető) beosztás ellátására vonatkozó pályázat benyújtási határideje 2018. szeptember 7. napján lejárt... »

Véradás

2018. szeptember 11.

2018. szeptember 12-én, szerdán 9.30-13.30 között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában. Várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Egyetemi tanári kinevezések

2018. szeptember 3.

Karunk három oktatója kapott egyetemi tanári kinevezést 2018. szeptember 1. napjától... »

Dr. Ősz Katalint, a PTE TTK Általános és Fizikai Kémiai Tanszékének egyetemi docensét választották az Irinyi János középiskolai Kémiaverseny versenybizottságának elnökévé... »

Az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Bárdi László, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézete Ázsia Dokumentációs Központjának alapító igazgatója, egyetemi docens... »

Hagyományosnak mondható immár, hogy a nemzetközi földrajzi versenyekre utazó magyar nemzeti csapat felkészítése a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézetének munkatársai irányításával zajlik... »

Kihirdették a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) hazai kutatást, fejlesztést és innovációt ösztönző pályázatainak nyerteseit... »

Elhunyt Dr. Berkes József

2018. július 27.

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy életének 76. évében elhunyt Dr. Berkes József, a TTK Fizikai Intézetének volt oktatója... »

2018. június 28-án tartotta a Pécsi Tudományegyetem Tanévzáró Ünnepi Szenátusi Ülését a Dr. Halasy-Nagy József Aulában. Az eseményen a kitüntetések mellett átadásra kerültek címzetes egyetemi tanári, docensi és egyetemi tanári címek, majd a habilitáltak, végül a doktori fokozatot szerzők vehették át okleveleiket... »

A Pécsi Tudományegyetem Rektora a Természettudományi Kar Kari Tanácsának határozata alapján 2018. július 1. napjától a Biológiai Intézet intézetigazgatói teendőinek ellátásával Dr. Molnár László egyetemi docenst, a Biológiai Intézet jelenlegi vezetőjét bízta meg... »

Dr. Horváth Attila, a Kémiai Intézet egyetemi docense, a PTE TTK általános és tudományos dékánhelyettese, 2018. június 5-én 100%-os eredménnyel megvédte az MTA doktora címre benyújtott „Kén- és halogéntartalmú oxoanionok összetett redoxireakcióinak kinetikája és mechanizmusa” című értekezését... »

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) Természettudományi Bizottsága dr. Gábriel Róbert professzort, a PTE TTK dékánját választotta meg elnökének... »

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett Nemzeti kiválósági program 2018-1.2.1-NKP kiírásában a PTE TTK Fizikai Intézete konzorciumvezetőként mintegy 300 millió forint összegű támogatást nyert „Ultrarövid fény- és elektronimpulzusokkal indukált atomi és molekuláris folyamatok vizsgálata az ELI-ALPS-nál, módszer- és eszközfejlesztés” című pályázatának megvalósítására... »

A Pécsi Tudományegyetem 2018. május 26. napján tartotta Pedagógusnapi és Díszoklevél Átadó Ünnepi Szenátusi Ülését, melynek keretében egyetemi kitüntetések és elismerések, valamint arany-, gyémánt- és vasoklevelek átadására került sor... »

A Pécsi Tudományegyetem „PTE Innovációs díj 2018” pályázaton a legjobb kutatómunkáért kategória I. díját karunk Fizikai Intézetének munkatársai nyerték... »

2018. május 15-én került sor dr. Dövényi Zoltán professzor, a Földtudományok Doktori Iskola vezetőjének, a Földrajzi és Földtudományi Intézet volt igazgatójának közelgő 70. születésnapja alkalmából megrendezett tudományos ülésre... »

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot hirdet fiatal kutatók egyéni kutatási és innovációs tevékenységének támogatására, kutatói tehetségcentrumok fejlesztésére... »

Az Európai Optikai Társaság (EOS) 2018. május 6-9. között rendezte meg a terahertzes tudomány és technológia 6. európai találkozóját... »

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) Elek Ilona Emlékérmet adományozott az egyetemi úszás fejlesztéséért és koordinálásáért dr. Tóvári Ferencnek, a Sporttudományi és Testnevelési Intézet egyetemi adjunktusának... »

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) Magyarország Kormánya által a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított ösztöndíjprogram... »

Tervezett leállás

2018. április 10.

A Számítástechnikai és Oktatástechnikai Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2018. április 14-én, szombaton 20.00-21.30 között tervezett karbantartási és fejlesztési munkák miatt több kari szolgáltatás nem lesz elérhető... »

PTE Innovációs Díj

2018. április 9.

A Pécsi Tudományegyetem az idén is meghirdeti a PTE Innovációs Díj pályázatot... »

Véradás

2018. április 9.

2018. április 10-én, kedden 9.30-13.30 között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában. Várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Több tudományterületet érintő, sikeres kutatási együttműködés valósult meg a TTK, a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, az ÁOK, valamint az Italian Institute of Technology intézet munkatársainak részvételével. Az eredmények az igen rangos "Applied Catalysis B: Environmental" folyóiratban jelentek meg... »

Az idén 170. évét betöltő Magyarhoni Földtani Társulat 2018. március 21-én tartott tisztújító közgyűlésén Budai Tamás geológust, a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézetének egyetemi tanárát választotta meg elnökévé... »

Vadász Kitty Európa bajnok

2018. március 23.

A Madridban megrendezésre került Fedettpályás Masters Európa Bajnokságon Vadász Kitty, a PTE TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézet egyetemi tanársegéde magasugrásban első helyezést ért el 161 cm-es eredményével... »

A tudományos élet kiemelkedő képviselőinek elismerésére alapított Széchenyi-díjat nemzeti ünnepünkön a Parlament Kupolatermében, Magyarország köztársasági elnökétől vehette át dr. Felinger Attila akadémikus, a PTE Természettudományi Kar Kémiai Intézet Analitikai és Környezeti Kémia Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára... »

Nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést kapott dr. Dövényi Zoltán, a PTE Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézet Társadalomföldrajzi és Urbanisztikai Tanszékének egyetemi tanára, a Földtudományok Doktori Iskola vezetője, az MTA doktora... »

A 2018/19-es tanév időbeosztása

2018. március 19.

A 2018/19-es tanév időbeosztása

Pap Norbert az MTA doktora

2018. március 12.

Dr. Pap Norbert a Földrajzi és Földtudományi Intézet egyetemi docense, a Politikai földrajzi, Fejlődés és Regionális Tanulmányok Tanszék vezetője 2018. március 7-én sikeresen védte meg az MTA X. Földtudományok Osztályához még 2016-ban benyújtott, "Magyarország és a Balkán - Kapcsolati helyek és terek" című akadémiai doktori értekezését... »

A Karunk Földrajzi és Földtudományi Intézetében február 22-én került sor a Prinz Gyula Díj ünnepélyes átadására... »

Dr. Pálfalvi László, a Fizikai Intézet egyetemi docense, a Kísérleti Fizika Tanszék vezetője 2018. február 21-én 100%-os eredménnyel megvédte az MTA doktora címre benyújtott „Döntött impulzusfrontú gerjesztésen alapuló terahertzes impulzusforrások optimalizálása” című értekezését... »

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke, Pálinkás József, felkérte dr. Kollár László akadémikust, a Kémiai Intézet egyetemi tanárát az Élettelen Természettudományok Kollégiuma elnöki tisztének betöltésére... »

Dr. Szabó Géza, karunk Földrajzi és Földtudományi Intézetének tanszékvezető egyetemi docense kapta meg Az év idegenforgalmi oktatója 2017 díjat... »

A Sporttudományi és Testnevelési Intézet képviseletében Nyisztorné Mayer Petra tanársegéd és Bodó Dávid PhD hallgató (Biológiai a Sportbiológiai Doktori Iskola) tartott sikeres előadást a Nemzetközi Öttusa Szövetség edzőképző kurzusán... »

Dr. Hebling Jánosnak, a PTE TTK egyetemi tanárának a „Generation of high-power terahertz pulses by tilted-pulse-front excitation and their application possibilities” (Nagy energiájú terahertzes impulzusok döntött impulzusfrontú gerjesztése és felhasználási lehetőségei) című közleménye az elmúlt évtized 15 legtöbbet idézett cikke lett az Amerikai Optikai Társaság (OSA) JOSA B című optikai folyóiratában... »

2018. január 1-jétől Dr. Almási Gábor a Fizikai Intézet új igazgatója, valamint megváltozik a Földrajzi Intézet elnevezése... »

Karunk négy oktatója kapott docensi kinevezést 2018. január 1-jétől... »

Az amerikai tudományos akadémia szaklapjában, a PNAS-ben olvasható az Újvári Gábor, karunk volt hallgatója, által vezetett nemzetközi kutatócsoport munkája. A kutatásokban Kovács János, a TTK Földrajzi Intézet tanszékvezető egyetemi docense terepi és laboratóriumi vizsgálatokkal vett részt... »

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Elek Ilona Emlékérmet adományozott Dr. Prisztóka Gyöngyvérnek, a Sporttudományi és Testnevelési Intézet egyetemi docensének, az egyetemi sport támogatásáért végzett fáradhatatlan munkája elismeréseként... »

Tervezett leállás

2017. december 6.

A Számítástechnikai és Oktatástechnikai Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2017. december 12-én, kedden 20-21 óra között tervezett karbantartási és fejlesztési munkák miatt több kari szolgáltatás nem lesz elérhető... »

Véradás

2017. december 5.

2017. december 6-án, szerdán 9.30-14.00 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Kemenesi Gábor, Karunk Biológiai Intézetének tanársegéde, első helyezést ért el a 14. Nemzetközi Orvostudományi Doktorandusz Konferencián és versenyen... »

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesítette dr. Atlasz Tamást, a Sporttudományi és Testnevelési Intézet habilitált egyetemi docensét, a magyar felsőoktatás műhelyeiben folyó diáktudományos tevékenységet támogató színvonalas és eredményes munkájáért... »

Ünnepi szenátusi ülés

2017. november 17.

A Pécsi Tudományegyetem 2017. november 16-án tartotta díszdoktoravató ünnepi szenátusi ülését, amelyen Doctor Honoris Causa és Doctor et Professor Honoris Causa, professor emeritus és címzetes egyetemi tanári címek átadására került sor... »

A Pécsi Tudományegyetem a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából doktori oklevélátadó ünnepséget rendezett 2017. november 3-án, ahol habilitált doktori oklevelek átadására is sor került. A rendezvényen továbbá miniszteri elismerő okleveleket, hallgatói díjakat és elismeréseket is átadtak... »

Az Amerikai Kémiai Társaság (American Chemical Society) hetilapja, a Chemical & Engineering News a legfrissebb számában méltatja a Kémiai Intézet kutatóinak munkáját, amelyben a perjodátion vizes oldatokban létező módosulatait vizsgálták... »

Dékáni szünet az Ifjúság út 6. szám alatti campuson

2017. szeptember 20.

2017. szeptember 25-én (hétfőn) 8-10 óra között Dr. Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Dékánja dékáni szünetet rendel el az Ifjúság út 6. szám alatti campuson, mivel az E.on tervszerű munkálatai miatt áramszünet lesz a campus egész területén. Erre tekintettel a campus területén a munkaidő, valamint az oktatás 2017. szeptember 25. napján (hétfőn) 10 órakor veszi kezdetét.

Áramszünet

2017. szeptember 20.

A Számítástechnikai és Oktatástechnikai Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2017. szeptember 25-én, hétfőn 8-10 óra között áramszünet lesz az Ifjúság úti campuson. Az áramszünet idején a kar szerverei, szolgáltatásai, valamint az internet nem lesznek elérhetőek. A bejövő e-mailek nem vesznek el, a kiesés után megérkeznek.

Véradás

2017. szeptember 11.

2017. szeptember 12-én, kedden 9.30-14.00 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Vadász Kitty Európa bajnok

2017. augusztus 16.

Vadász Kitty, a Sporttudományi és Testnevelési Intézet egyetemi tanársegédje aranyérmet szerzett magasugrásban a Masters Európa bajnokságon... »

A HunGeoContest országos, angol nyelvű földrajzverseny szakmai hátterét immár másfél évtizede Karunk Földrajzi Intézete biztosítja. Az idén is szép eredményt elérő diákcsapatot dr. Trócsányi András egyetemi docens, valamint Bálint Dóra doktorandusz, a hazai verseny és a felkészítés koordinátora vezette... »

A 2017/18-as tanév időbeosztása

2017. június 28.

A 2017/18-as tanév időbeosztása

A felújított Dr. Halasy-Nagy József Aulában került sor a Tanévzáró Ünnepi Szenátusi Ülésre tegnap, június 15-én. A rendezvényen több kollégánk is érintett volt, miniszteri elismerések és Kiválósági Centrum díjak átadására került sor, emellett doktori fokozatot szerzők is átvehették okleveleiket... »

Tervezett leállás

2017. június 8.

A Számítástechnikai és Oktatástechnikai Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2017. július 3-án (hétfő) 20-21 óra között tervezett karbantartási és fejlesztési munkák miatt több kari szolgáltatás nem lesz elérhető... »

Karunk Földrajzi Intézete megemlékezést szervezett Lovász György professzor emeritus tiszteletére, melynek keretében sor került a Lovász György Természetföldrajzi- és Talajtani Laboratórium névadó ünnepségére is... »

A Pécsi Tudományegyetem pedagógusnapi ünnepséget rendezett 2017. május 27-én, melynek keretében egyetemi kitüntetések és elismerések, valamint arany-, gyémánt- és vasoklevelek átadására került sor... »

Hetedik alkalommal rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem az Innovációs Napot, a két napos rendezvényen került sor a PTE Innovációs íjak átadására is... »

A 25 éves a PTE önálló Természettudományi Kara rendezvénysorozat részeként szervezett ünnepségeken kari elismeréseket adott át dr. Gábriel Róbert, karunk dékánja... »

Dr. Tékus Éva, a Sporttudományi és Testnevelési Intézet adjunktusa Magyar Rendvédelmi Kar emlékérem díjat kapott a tűzoltók egészségmegőrzése érdekében végzett kutatásaiért... »

Véradás

2017. május 8.

2017. május 9-én, kedden 9.30-12.30 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) nemrég megjelent 2016 évi jelentése az ózon réteg állapotáról és az ehhez kapcsolódó klíma változásról négyszázhat, a témával kapcsolatos szakcikket idéz... »

2017. év tavasza újabb sportsiker sorozatot hozott a TTK Sportközpont testnevelő tanárnőjének... »

Karunk Földrajzi Intézetének szervezésében került megrendezésre április 19-20. között a XIII. Magyar Aeroszol Konferencia... »

A PTE Természettudományi Kar pályázatot hirdet az EFOP 3.6.1 pályázat keretében Open Access publikációs lehetőség támogatására... »

Dr. Pásztoryné Kovács Julianna a PTE TTK Sportközpont testnevelő tanára a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) alapításának 110. évfordulóját ünneplő Közgyűlésen a MEFS Életműdíját vehette át 2017. március 25-én Dr. Szabó Tünde államtitkár asszonytól... »

Véradás

2017. március 27.

2017. március 28-án, kedden 10.00-14.00 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

A Pécsi Tudományegyetem 2017. március 16-án tartotta Díszdoktoravató Ünnepi Szenátusi Ülését, amelyen az egyetem díszdoktorává (Doctor Honoris Causa) avatták karunk előterjesztésére dr. Schipp Ferencet... »

A Pécsi Tudományegyetem 2017. március 16-án tartotta Díszdoktoravató Ünnepi Szenátusi Ülését, amelyen a Sporttudományi és Testnevelési Intézet két docense, dr. Atlasz Tamás és dr. Váczi Márk habilitált doktori oklevelet kapott... »

Fiatal kollégánk sikere

2017. március 6.

Meszler Balázs, a Sporttudományi és Testnevelési Intézet tanársegédje a Magyar Kosárlabda Szövetség által kiírt pályázaton - eddigi szakmai munkája elismeréseként - elnyerte a FIBA Europe Coaching Certificate (FECC) nemzetközi edzőtovábbképzésen való részvétel lehetőségét... »

Karunk Fizikai Intézetének oktatói tartanak előadást március 16-án a Szentágothai János Kutatóközpont és az Idegtudományi Centrum közös szervezésében megrendezett szeminárium sorozaton... »

A Magyar Tudományos Akadémia székházában vehette át dr. Takács Attila, a TTK Kémiai Intézet tudományos munkatársa, az MTA-PTE Szelektív Kémiai Szintézisek Kutatócsoport posztdoktora az Akadémiai Ifjúsági Díjat... »

Véradás

2017. február 6.

2017. február 7-én, kedden 9.30-15.00 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Dr. Molnár Lászlót, a Biológiai Intézet igazgatóját felkérték a London Interdisciplinary Doctoral Programme (LIDo) keretében meghirdetett Brain regeneration, an earthworm phenomenon: from molecular characterization to bioengineering a functional “brain in a dish” című PhD téma társ-témavezetőjének... »

A PTE TTK Biológiai Intézet tanszékvezető egyetemi tanárát, dr. Gábriel Róbertet választották meg a Nemzetközi Agykutatási Szervezet (IBRO – International Brain Research Organization) Páneurópai Regionális Bizottságának elnökévé... »

Karunk három oktatója kapott egyetemi tanári, illetve docensi kinevezést 2017. január 1-jétől... »

A Földrajzi Intézetben Dr. Aubert Antal igazgatói megbízása 2016. december 31-én lejárt. A Pécsi Tudományegyetem Rektora a Természettudományi Kar Kari Tanácsának határozata alapján 2017. január 1. napjától a Földrajzi Intézet intézetigazgatói teendőinek ellátásával Dr. Geresdi Istvánt, a PTE TTK Földrajzi Intézet egyetemi tanárát bízta meg... »

Véradás

2016. december 6.

2016. december 7-én, szerdán 9.30-15.00 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Fialowski Alice professzor asszony újabb 4 évre az Európai Matematikai Társaság (EMS) bizottsági tagja... »

Kemenesi Gábor, a Kar Biológiai Intézet Genetikai és Molekuláris Biológiai Tanszékének tudományos segédmunkatársa kapta meg idén a Junior Szentágothai Díjat... »

Alps Adriatic Rectors Conference and University of Maribor organize PhD Students Conference on Environment and Sustainable Energy which is scheduled on November 24th – 25th 2016, Maribor, Slovenia... »

Az MTA-PTE Nagy Intenzitású Terahertzes Kutatócsoport és a TTK Fizikai Intézet munkatársainak közleménye az Optica folyóiratban.. »

A Magyar Tudományos Akadémián megtartotta székfoglaló előadását dr. Felinger Attila, a PTE TTK Kémiai Intézetének egyetemi tanára... »

Vas Megyei Príma díj

2016. október 21.

Dr. Kovács Zsolt, a PTE Biológiai és Sportbiológiai Doktori Iskolájának témavezetője kapta idén a Vas Megyei Príma díjat a magyar tudomány területéről... »

A magyar hallgatók és oktatók számára a következő országokba nyújtható be CEEPUS Freemover pályázat a 2016/17-es tanév tavaszi szemeszterére: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Macedónia, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia... »

Pályázat külföldi résztovábbképzés, külföldi kutatóhelyeken, alkotóműhelyekben kutatói, illetve művészeti munkában való részvétel támogatására... »

Véradás

2016. október 4.

2016. október 5-én, kedden 9.30-15.00 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

A Magyar Tudományos Akadémián megtartotta székfoglaló előadását dr. Kollár László, karunk Kémiai Intézetének egyetemi tanára... »

Adathalász e-mail

2016. szeptember 12.

Egy új adathalász e-mail bukkant fel egyetemünkön. A hamisított Pécsi Tudományegyetem <info.ids@email.com> címről érkező, tört magyarsággal íródott levél arra próbálja rávenni a felhasználót, hogy egy külső oldalra vezető linkre kattintva adja meg felhasználói nevét és jelszavát... »

Véradás

2016. szeptember 12.

2016. szeptember 13-án, kedden 9.30-15.00 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Internetkiesés

2016. augusztus 22.

A Számítástechnikai és Oktatástechnikai Központ tájékoztatja a tisztelt kollégákat, hogy 2016. augusztus 22-én hétfőn külső okok miatt több órás kiesés volt tapasztalható az internetelérésben... »

A 2016/17-es tanév időbeosztása

2016. július 18.

A 2016/17-os tanév időbeosztása

Adathalász e-mail

2016. július 12.

Egy új adathalász e-mail bukkant fel egyetemünkön. A hamisított Pécsi Tudományegyetem <info@pte.hu> címről érkező, tört magyarsággal íródott levél arra próbálja rávenni a felhasználót, hogy egy külső oldalra vezető linkre kattintva adja meg felhasználói nevét és jelszavát... »

2016. július 1-től - a hatályos egyetemi szabályozásnak megfelelő eljárást követően - továbbra is Dr. Gábriel Róbert egyetemi tanár látja el a Természettudományi Kar dékáni tisztségét... »

Minisztériumi kitüntetések átadására, professor emeritusi, címzetes egyetemi tanári és címzetes docensi címek adományozására, valamint habilitált doktori, PhD és DLA oklevelek átadására került sor 2016. június 17-én a PTE Dr. Halasy-Nagy József Aulában... »

Szakmai nap Szigetváron

2016. június 22.

Kari szervezésű szakmai kiránduláson vettek részt kollégáink múlt csütörtökön... »

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) Magyarország Kormánya által a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított hallgatói-, oktatói- és kutatói ösztöndíjprogram. A pályázatok fogadása 2016. június 10. és június 27. között történik... »

A pedagógusnap alkalmából rendezett minisztériumi ünnepségen Szent-Györgyi Albert-díjat vehetett át Dr. Felinger Attila, karunk Kémiai Intézetének egyetemi tanára... »

A Pécsi Tudományegyetem pedagógusnapi ünnepséget rendezett 2016. június 4-én, szombaton, ahol kitüntetéseket, valamint vas-, gyémánt- és aranydiplomákat adtak át... »

Karunk két új akadémikusának köszöntésére került sor szerdán a Kari Tanácsteremben... »

Az PTE IIG tájékoztatása szerint az IT-eszközök javításához ezentúl feltétlen szükséges megadni a meghibásodott eszköz leltári számát... »

Május 18-án tartotta a Természettudományi Kar Oktatói-Kutatói Testülete véleménynyilvánító értekezletét a dékáni pályázattal kapcsolatban... »

Dékáni pályázat

2016. május 9.

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar dékáni (magasabb vezető) beosztás ellátására vonatkozó pályázat benyújtási határideje 2016. április 26. napján lejárt... »

Tervezett leállás

2016. május 9.

A Számítástechnikai és Oktatástechnikai Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2016. május 12-én (csütörtök) 8 és 10 óra között hálózatfejlesztési munkák miatt az „F” épület egyes részein a számítógépes hálózat nem fog működni... »

A Pécsi Tudományegyetem fotópályázatot hirdet PTE imázs-fotósorozat – Hallgatói életképek, életérzés, PTE épületek – készítésére, melyre a PTE bármely polgára - oktató, dolgozó, hallgató – beküldheti pályaművét... »

A Magyar Tudományos Akadémia 187. közgyűlésén a Kémiai Tudományok Osztálya levelező tagjának választották karunk két professzorát, Dr. Kollár Lászlót és Dr. Felinger Attilát... »

Véradás

2016. május 2.

2016. május 3-án, kedden 10.00-14.00 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Dékáni pályázat

2016. április 4.

A kar dékáni vezetésének megbízatása 2016. június 30-án lejár. A dékáni posztra kiírt pályázat megjelent, elérhető a Közigállás oldalán... »

A Pécsi Testnevelő Tanárok Egyesületének éves közgyűlésén, 2016. március 19-én, Dr. Morvay-Sey Kata, karunk egyetemi adjunktusa Kiváló Testnevelő díjat kapott a felsőoktatásban végzett munkájáért... »

A Pécsi Tudományegyetem és a Tempus Közalapítvány pályázatot hirdetnek szociális alapú kiegészítő pénzügyi támogatásra hallgatóknak, valamint fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók, oktatók és a felsőoktatási intézmények nem oktató beosztású, adminisztratív munkatársai számára, akik a 2016/2017-es tanévben Erasmus+ mobilitási ösztöndíjat kívánnak elnyerni... »

Március 15-i nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódóan idén is átadták a Jedlik Ányos-díjat, melyet a TTK Fizikai Intézet professzora, Hebling János kapott... »

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg a 2017-2018-as tanévre szóló ösztöndíjait, melyekről tájékoztató előadást is tartanak 2016. április 5-én a PTE Rektori Hivatalában... »

Hálózatkiesés

2016. február 22.

Az NIIF tájékoztatása szerint 2016. február 24. 23 óra és február 25. 1 óra között hálózati eszközök szoftverfrissítése miatt az internetelérésben kiesés várható.

Véradás

2016. február 8.

2016. február 9-én, kedden 9.30-15.00 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Docensi kinevezések

2016. január 11.

Karunk négy oktatója docensi kinevezést kapott 2016. január 1. napjától... »

Az MTA friss tudományos hírei közt olvasható, hogy akár Európából is juthatott poranyag Grönlandra az utolsó eljegesedési maximum idején, nagyjából 26-19 ezer éve. Ebben a kutatásban vett részt Kovács János, a Földrajzi Intézet Földtani és Meteorológiai Tanszék vezetője is... »

A horvát Nemzeti CEEPUS Iroda meghosszabbította a 2015/2016-os tanév tavaszi félévére szóló CEEPUS Freemover egyéni mobilitási pályázatát... »

Tervezett leállás

2015. december 7.

A Számítástechnikai és Oktatástechnikai Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2015. december 12-én (szombat) 18-19 óra között tervezett karbantartási és fejlesztési munkák miatt több kari szolgáltatás nem lesz elérhető... »

Véradás

2015. december 7.

2015. december 8-án, kedden 9.30-15.00 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Tervezett leállás

2015. november 11.

A Számítástechnikai és Oktatástechnikai Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy november 19-én (csütörtök) 20 és 21 óra között tervezett hardverbővítés és karbantartás miatt bizonyos szolgáltatásaink nem lesznek elérhetőek... »

A 2015. évi Szentágothai Díjat Kollár László professzor, karunk tanszékvezető egyetemi tanára kapta. Posztumusz Junior Szentágothai Díjat adományoztak Szabadfi Krisztinának... »

Az MTA Pécsi Akadémiai Bizottsága és a Veszprémi Akadémiai Bizottság közös szervezésében 11. alkalommal rendezték meg a Pannon Tudományos Nap 2015 című konferenciát a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszán. A konferencián átadták a Pannon Tudományos Díjat, amelyet idén Borhidi Attila akadémikus, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar emeritus professzora vehetett át... »

A magyar hallgatók és oktatók számára a következő országokba nyújtható be CEEPUS Freemover pályázat a 2015/16-os tanév tavaszi szemeszterére: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia... »

A Technikatanárok Országos Egyesületének 25. évi Jubileumi XX. Országos Konferenciáján és Ünnepi Közgyűlésén a tanáregyesület szakmai közössége Technikai Nevelésért emlékplakettet adományozott Dr. Hegyi Sándor tanár úrnak, Karunk nyugalmazott tanszékvezető egyetemi docensének... »

A Sporttudományi és Testnevelési Intézetben Dr. Józsa Rita igazgatói megbízása 2015. október 6-án lejárt. A Pécsi Tudományegyetem Rektora a Természettudományi Kar Kari Tanácsának határozata alapján 2015. október 7. napjától a Sporttudományi és Testnevelési Intézet intézetigazgatói teendőinek ellátásával Dr. Gábrielné dr. Wilhelm Mártát, a PTE TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézet egyetemi tanárát bízta meg... »

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterének döntése értelmében a Balassi Intézet Újdelhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ új igazgatója 2015. szeptember 15-vel Dr. Wilhelm Zoltán, karunk Földrajzi Intézetének habilitált egyetemi docense... »

Véradás

2015. szeptember 20.

2015. szeptember 22-én, kedden 9.30-15.00 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Sikeres Marie Curie pályázat

2015. szeptember 15.

Karunk oktatója, Dr. Pál Róbert egyetemi adjunktus, azon kevesek egyike, akik Marie Curie ösztöndíjat nyertek el kutatásaik támogatására... »

Szerverkarbantartás

2015. szeptember 3.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2015. szeptember 10-én (csütörtök) 20-22 óra között tervezett szerverkarbantartás miatt a kari és intézeti weblapok, valamint az eLearning rendszer nem lesz elérhető. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tervezett leállás

2015. augusztus 27.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy tervezett karbantartás miatt 2015. szeptember 3-án (csütörtök) 12 és 16 óra között a Sportcsarnok és uszoda épületében a számítógépes hálózat működésében rövidebb kiesések várhatóak. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Egyetemi tanári kinevezések

2015. augusztus 27.

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke 2015. szeptember 1-jei hatállyal egyetemi tanárrá nevezte ki karunk két oktatóját... »

Tervezett leállás

2015. július 13.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2015. július 18-án (szombat) 20-21 óra között tervezett karbantartási és fejlesztési munkák miatt a több kari szolgáltatás nem lesz elérhető... »

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja a tisztelt kollégákat, hogy a PTE Kancellária tájékoztatása szerint 2015. júliusától nem szükséges szakmai indoklást csatolni az IT-eszközjavítási igények mellé... »

A Biológiai Intézetben Dr. Putnoky Péter igazgatói megbízása 2015. június 30-án lejárt. A Pécsi Tudományegyetem Rektora a Természettudományi Kar Kari Tanácsának határozata alapján 2015. július 1. napjától a Biológiai Intézet intézetigazgatói teendőinek ellátásával Dr. Molnár Lászlót, a PTE TTK Biológiai Intézet egyetemi docensét bízta meg... »

A Pécsi Tudományegyetem Rektora a Természettudományi Kar Kari Tanácsának határozata alapján 2015. július 1. napjától a Kémiai Intézet intézetigazgatói teendőinek ellátásával Dr. Kollár László egyetemi tanárt, a Kémiai Intézet jelenlegi vezetőjét bízta meg... »

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriumának tagjai 2015-ben tizennyolcadik alkalommal ítélték oda az ösztöndíjat, amelyet idén 824 érvényesen pályázó közül 200-an nyertek el... »

A 2015/16-os tanév időbeosztása

2015. július 6.

A 2015/16-os tanév időbeosztása

Adathalász e-mail

2015. június 23.

Egy új adathalász e-mail bukkant fel karunkon. A nyilvánvalóan hamis TTK <abusenet092@gmail.com> címről érkező, tört magyarsággal íródott levél arra próbálja rávenni a felhasználót, hogy egy külső oldalra vezető linkre kattintva adja meg felhasználói nevét és jelszavát... »

A magyar hallgatók és oktatók számára a következő országokba nyújtható be CEEPUS Freemover pályázat a 2015/16-os tanév őszi szemeszterére: Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Moldova, Szlovákia... »

Hálózatkiesés

2015. május 29.

Az NIIF tájékoztatása szerint 2015. június 2-án (kedd) 17 és 18 óra között hálózati eszközök cseréje miatt az internetelérésben kiesés várható.

Véradás

2015. május 4.

2015. május 5-én, kedden 9:30-15:00 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Szerverkarbantartás

2015. április 7.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja karunk oktatóit és hallgatóit, hogy 2015. április 11-én (szombat) 16-18 óra között tervezett karbantartás miatt a kar területének nagy részén az internet nem lesz elérhető. A távoli szolgáltatásokat a leállás nem érinti. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Véradás

2015. március 23.

2015. március 24-én, kedden 9:30-15:00 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Adathalász e-mail

2015. március 13.

Sajnos egy olyan adathalász e-mail bukkant fel karunkon, amely belső e-mailcímről érkezik, így a spamszűrőt kikerüli. A visy.zsolt címről küldött, tört magyarsággal íródott levél arra próbálja rávenni a felhasználót, hogy egy linkre kattintva adja meg felhasználói nevét és jelszavát... »

Tájékoztató a Magyar Turizmus Zrt. Kongresszusi Igazgatósága által folyamatosan működtetett Konferencia Nagyköveti Pályázatról... »

HAESF Ösztöndíj - Pályázati felhívás

2015. március 9.

A Hungarian-American Enterprise Scholarship Fund (HAESF) pályázati felhívása

A Magyar Tudományos Akadémia 2015. március 27-i postai beadási határidővel (rögzítési határidő az MTA felületén: 2015. március 24. 12:00) közzétette a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 2015. évi pályázati felhívását... »

A Japán Tudományfejlesztési Társaság (JSPS) pályázatainak keretében több kategóriában (posztdoktori, kutatói) és különböző hosszúságú időkre lehet pályázatot benyújtani bölcsészeti-, társadalom- és természettudományi területeken folytatandó kutatásokra a japán fogadó intézményekkel... »

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság meghirdeti a 2016-2017-es tanévre szóló ösztöndíjait, melyekről tájékoztató előadásra is sor kerül 2015. április 20-án... »

Változások az IT-eszközök beszerzésben és javításában

2015. február 12.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja a tisztelt kollégákat, hogy 2015. januárjától minden beszerzés és javítás mellé részletes szakmai indoklás csatolandó. Részleteket az SZSZK IT-eszközbeszerzésről, valamint a javításokról szóló oldalain olvashat.

Véradás

2015. február 9.

2015. február 10-én, kedden 9:30-15:00 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja karunk oktatóit és hallgatóit, hogy 2015. január 30-án (péntek) délelőtt titkosítási metódust és kulcsot vált a PTE TTK WiFi hálózaton. Ugyanaznap este tervezett karbantartás miatt rövid leállás várható néhány szolgáltatásban... »

Az Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívást tesz közzé az MTA Posztdoktori Kutató Programjában posztdoktori támogatás elnyerésére az MTA-kutatóhálózatban, valamint magyarországi egyetemeken magyarországi és külföldi kutatók számára... »

Docensi kinevezések

2015. január 8.

Karunk három oktatója docensi kinevezést kapott 2015. január 1. napjától... »

2015. április 8. és 10. között az ausztriai Alpen-Adria-Universität Klagenfurt szervezésében kerül megrendezésre a „Lehetőségek és kihívások a fenntartható fejlődésért a Duna régióban” workshop... »

Álláslehetőség

2014. december 10.

A PTE ÁOK Élettani Intézetének Látásélettani és Humán Elektrofiziológiai Kutatócsoportja kutatási asszisztensi állást hirdet.

Részletek

Idén huszonharmadik alkalommal kerül meghirdetésre a Magyar Innovációs Nagydíj pályázat... »

Projektzáró rendezvény

2014. december 1.

2014. december 4-én kerül sor a PTE "Önszerveződő és önkéntes részvételen alapuló tudományos tevékenységéhez kapcsolódó kezdeményezések támogatása a Pécsi Tudományegyetemen" című projekt (TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0028) záró rendezvényére... »

Véradás

2014. december 1.

2014. december 2-án, kedden 9:30-15:00 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

ETR és Modulo leállás

2014. november 5.

Az Oktatási Igazgatóság tájékoztatása szerint 2014. november 7-től 14-ig rendszerfrissítés miatt az ETR és a Modulo nem lesz elérhető a hallgatók számára... »

Véradás

2014. november 3.

2014. november 4-én, kedden 9:30-15:00 óra között véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Véradás

2014. október 13.

2014. október 14-én, kedden 9:30-15:00 óra között ismét véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

KAAD ösztöndíjak

2014. október 6.

Katholischer Akademischer Ausländer-Dienst (KAAD) ösztöndíjak németországi tanulmányokhoz és kutatásokhoz keresztény diákok (6 lezárt szemeszter után), végzősök, doktoranduszok és kutatók számára... »

Campus Hungary ösztöndíjak

2014. október 6.

A Balassi Intézet 2014. október 1-jén hirdette meg hetedik alkalommal az Európai Unió támogatásával megvalósuló Campus Hungary Program ösztöndíjait... »

OMAA/AÖU pályázatfelhívás

2014. október 2.

Az Osztrák-Magyar Akció Alapítvány (OMAA)/Stiftung Aktion Österreich-Ungarn (AÖU) Kuratóriuma pályázatot hirdet ausztriai és magyarországi tudományos kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködés támogatására és ausztriai ösztöndíjas tartózkodásra... »

Szerverkarbantartás

2014. szeptember 26.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja karunk oktatóit és hallgatóit, hogy 2014. október 2-án (csütörtök) 19 órától tervezett karbantartás miatt a kari eLearning szerver, valamint a kari és intézeti weboldalak nem lesznek elérhetőek. A leállás várható időtartama kb. 1 óra. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Véradás

2014. szeptember 12.

2014. szeptember 16-án, kedden 9:30-15:00 óra között ismét véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

Rébay Viktor elismerése

2014. szeptember 2.

Rébay Viktor, a Matematikai és Informatikai Intézet tanársegédje a legjobb tanulmány díját nyerte el a hongkongi ACET 2014 konferencián... »

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság ismét örömmel hirdeti meg a 2015/2016-os tanévre szóló oktatói és kutatói ösztöndíjait a PhD-val rendelkező pályázók számára... »

Szerverkarbantartás

2014. augusztus 12.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2014. augusztus 14-én (csütörtök) 12.30 és 14.00 óra között tervezett karbantartás miatt a novell.ttk.pte.hu szerver kb. 30 perc időtartamra nem lesz elérhető. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Dr. Kégl Tamás, a PTE TTK Kémia Intézet és az MTA-PTE Szelektív Kémia Szintézisek Kutatócsoport tudományos főmunkatársa elnyerte az MTA Bolyai János kutatási ösztöndíját... »

Dr. Fülöp József, a PTE TTK Fizikai Intézet és az MTA-PTE Nagy Intenzitású Terahertzes Kutatócsoport tudományos főmunkatársa elnyerte az MTA Bolyai János kutatási ösztöndíját... »

Jubileumi arculat pályázat

2014. június 30.

A Pécsi Tudományegyetem hazai és külföldi hallgatói, végzett hallgatói, oktatói, munkatársai számára pályázatot ír ki a Jubileumi rendezvénysorozat arculati rendszerének kidolgozására... »

Adathalász e-mail

2014. június 3.

Egy új adathalász e-mail bukkant fel karunkon. A hamis Admin címről érkező, tört magyarsággal íródott levél arra próbálja rávenni a felhasználót, hogy egy linkre kattintva adja meg felhasználói nevét és jelszavát... »

Az „Idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen” TÁMOP pályázat Képzők képzése munkacsoportja kurzust hirdet meg „IT képzés tananyagfejlesztőknek – 2” címmel... »

Adathalász e-mail

2014. május 15.

Egyetemünkön új adathalász e-mail bukkant fel. A tört magyarsággal íródott levél arra próbálja rávenni a felhasználót, hogy egy linkre kattintva adja meg felhasználói nevét és jelszavát... »

Adathalász e-mail

2014. április 28.

Újabb adathalász e-mail bukkant fel egyetemünkön. A tört magyarsággal íródott levél arra próbálja rávenni a felhasználót, hogy egy linkre kattintva adja meg felhasználói nevét és jelszavát... »

Tervezett leállás

2014. április 8.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2014. április 22-én (kedd) 15 és 17 óra között tervezett karbantartás miatt a Matematikai és Informatikai Intézet épületében (IÁTT) a számítógépes hálózat nem fog működni. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

A 2014/15-ös tanév időbeosztása

2014. április 3.

A 2014/15-ös tanév időbeosztása

Tervezett leállás

2014. március 28.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2014. március 31-én, hétfőn 13 órától előreláthatólag 15 óráig villanyszerelési munkálatokat miatt az elektronikus levelezés működésében lassulás várható (a levelek nem vesznek el, csak késedelmesen kerülnek kézbesítésre), valamint bizonyos IP-tartományokból az internet nem lesz elérhető (az érintett munkatársak e-mailben tájékoztatást kapnak).

Véradás

2014. március 17.

2014. március 18-án, kedden 9:30-15:00 óra között ismét véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában, várjuk régi és új véradóink részvételét! Kérünk minden véradót, hogy a véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot, továbbá hozza magával személyi igazolványát és TAJ kártyáját!

A PTE Egyetemi Könyvtár Tóth József BTK-TTK Szakkönyvtára szeretettel meghív minden érdeklődőt 2014. március 18-án 14 órakor tartandó névadó ünnepségére és emléktábla avatójára... »

Pécsi Egyetemi Archívum

2014. március 11.

A Pécsi Egyetemi Könyvtár a PTE Doktori iskoláival együttműködve a Pécsi Egyetemi Archívum (PEA) részeként elkészítette a PTE Doktori iskolák repozitóriumát... »

A budapesti Fulbright Bizottság 2014. március 13-én 11 órakor tájékoztatót tart a Fulbright és egyéb amerikai egyesült államokbeli tanulmányi ösztöndíjairól... »

Adathalász e-mail

2014. január 29.

Újabb adathalász e-mail bukkant fel egyetemünkön. A tört magyarsággal íródott levél arra próbálja rávenni a felhasználót, hogy adja meg felhasználói nevét és jelszavát... »

Áramszünet

2014. január 27.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2014. január 30-án, csütörtök reggel 6.30 órától előreláthatólag 8.00 óráig részleges áramszünet lesz az Ifjúság úti épületegyüttesben. Az áramszünet a főépület "E" szárnyát és a Sportcsarnok épületét érinti. Az áramszünet idején az SZSZK szerverei, szolgáltatásai nem lesznek elérhetőek!

Az „Idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen” című, TÁMOP-4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0010 azonosítójú pályázat Képzők képzése munkacsoportja szervezésében két csoport számára a következő 30 órás (26 óra + 4 óra vizsga) kurzust hirdetjük meg: „IT képzés tananyagfejlesztőknek – 2”... »

Az „Idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen” című, TÁMOP-4.1.2.D-12/1/KONV-2012-0010 azonosítójú pályázat Képzők képzése munkacsoportja szervezésében angol nyelvű nemzetközi terminológia szemináriumot (ECQA Certified Terminology Manager) hirdetünk... »

CEEPUS III ösztöndíjak

2013. december 12.

2014. január 15-ig lehet pályázni a Közép-Európai Felsőoktatási Csereprogram (Central European Exchange Program for University Studies, CEEPUS) ösztöndíjaira... »

Hálózatkiesés a Sportcsarnokban

2013. november 18.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2013. november 20-án (szerda) az Ifjúság úti Sportcsarnok épületében a számítógépes hálózat (vezetékes és vezetéknélküli) nem fog működni. A leállás oka, hogy az épület optikai kábelét a Szenes Klub kerthelyiség-építésének földmunkálatai során megsértették és azt sürgősen ki kell cserélni. Szíves türelmüket és megértésüket köszönjük!

Adathalász e-mail

2013. október 31.

Újabb adathalász e-mail bukkant fel egyetemünkön. A tört magyarsággal íródott levél arra próbálja rávenni a felhasználót, hogy egy linkre kattintva adja meg felhasználói nevét és jelszavát... »

A környező országok a PTE-hez hasonló tudományos felépítésű egyetemeivel meglévő oktatási és tudományos kapcsolatok továbbfejlesztése céljából rövid időtartamú oktatói cserékre nyílik lehetőség... »

SPSS tanfolyam

2013. október 10.

SPSS tanfolyam indul a kar oktatói számára péntek délutánonként 13.00-16.00 között, október 11-i kezdettel... »

Ingyenes alapfokú nyelvtanfolyamokat indít szeptember 23-tól a Pécsi Orosz Központ a PTE hallgatóinak, oktatóinak és dolgozóinak... »

Adathalász e-mail

2013. szeptember 3.

Újabb adathalász e-mail bukkant fel egyetemünkön. A tört magyarsággal íródott levél arra próbálja rávenni a felhasználót, hogy egy linkre kattintva adja meg felhasználói nevét és jelszavát... »

Hálózatkiesés

2013. augusztus 15.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2013. augusztus 17-én (szombat) a PTE Szántó Kovács János utcai épületében 9:00 és 14:00 között tervezett áramszünet lesz. Az áramszünet érinti a PTE és az NIIF hálózati eszközeit is, így a számítógépes halózat működésében a fenti időszakban kiesések várhatóak.

Adathalász e-mailek

2013. július 13.

Újabb adathalász e-mailek bukkantak fel egyetemünkön. A tört magyarsággal íródott levelek arra próbálják rávenni a felhasználót, hogy egy linkre kattintva adja meg felhasználói nevét és jelszavát... »

Szerverkarbantartás

2013. június 27.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2013. július 1-jén (hétfő) 16-17 óra között tervezett karbantartás miatt a VPN és proxy szolgáltatások nem lesznek elérhetőek. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Telefonrendszer leállás

2013. június 18.

Az Informatikai Igazgatóság tájékoztatása szerint 2013. június 25-én (kedd) 22:00-tól várhatóan hajnali 4 óráig karbantartási munkálatok miatt az egyetem egyes telephelyeinek, köztük az Ifjúság úti telephely telefonközpontjának külső összekötettése is meg fog szakadni. A telephelyeken belül lehetőség lesz a mellékek hívására, azonban más telephelyek mellékei és a fővonalak irányba hívásokat nem lehet majd kezdeményezni.

Tájékoztató rendezvény az EUREKA/EUROSTARS és FP7 Marie Curie programokról

2013. május 28.

A Nemzeti Innovációs Hivatal 2013. június 5-én 10:30–14:15-ig tájékoztató rendezvényt tart az EUREKA és EUROSTARS pályázati programokról, valamint az utolsó FP7-es pályázatokról a Szentágothai János Kutatóközpontban. A rendezvényre minden érdeklődőt – akár pályázatos munkatársat, akár kutatót – szeretettel várunk.

Meghívó a részletes programmal

Adathalász e-mail

2013. május 27.

Újabb adathalász e-mail bukkant fel egyetemünkön. A tört magyarsággal íródott levél arra próbálja rávenni a felhasználót, hogy egy linkre kattintva adja meg felhasználói nevét és jelszavát... »

Az „Idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen” TÁMOP pályázat Képzők képzése munkacsoportja kurzust hirdet meg „IT képzés tanagyag-fejlesztőknek” címmel, két kurzusidőpontban... »

Az Informatikai Igazgatóság tájékoztatása szerint 2013. május 29-én (szerda) 23:00-tól előreláthatólag május 30-án hajnali 3 óráig az egyetem központi informatikai szolgáltatásai nem lesznek elérhetőek. A leállás a TTK szolgáltatásait nem érinti... »

A 2013/14-es tanév időbeosztása

2013. május 15.

A 2013/14-es tanév időbeosztása

Szerverek újraindítása

2013. április 22.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja karunk munkatársait, hogy az IÁTT épületében zajló építési munkálatok miatt leállításra került HPC cluster és Blade szerverek a mai naptól ismét elérhetőek.

Kiesés a hálózati szolgáltatásokban

2013. április 17.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja karunk munkatársait és hallgatóit, hogy az Informatikai Igazgatóság 2013. április 19-én (péntek) 5:15 és 6:00 között egy meghibásodott hálózati gerinceszköz cseréjét végzi, így emiatt a központi informatikai szolgáltatások nem lesznek elérhetőek, az internet kapcsolat pedig korlátozott módon fog üzemelni.

Április 26-án kerül megrendezésre a TÁMOP 4.1.2.A/1-11/1-2011-0025 sz. "Interdiszciplináris és komplex megközelítésű digitális tananyagfejlesztés a természettudományi képzési terület mesterszakjaihoz" c. pályázat képzők képzése projektelem 3. továbbképzése... »

Adathalász e-mail!

2013. március 25.

Egyetemünkön egy új adathalász e-mail bukkant fel. A tört magyarsággal íródott levél fő ismertetőjegye, hogy a rendszerüzemeltetőktől érkező levélnek próbálja beállítani magát azzal, hogy a hamis webmail@pte.hu címet tünteti fel feladóként. A szöveg arra próbálja rávenni a felhasználót, hogy válaszlevélben adja meg felhasználói nevét és jelszavát... »

Szerverleállás

2013. március 21.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja karunk munkatársait, hogy 2013. március 21-től rendkívüli körülmények miatt a HPC cluster és a Blade szerverek bizonytalan ideig nem használhatóak. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

A Gamax Laboratory Solutions Kft. Bevezetés a MATLAB használatába Egyetemi RoadShow rendezvénye 2013. április 2-án az Ifjúság úti Vargha Damján konferenciateremben kerül megrendezésre... »

A Bio-Science Kft. tisztelettel meghívja 2013. március 7-én (csütörtök) délelőtt 10 órakor a Pécsi Tudományegyetem Biokémiai Intézetének könyvtárában (Pécs, Szigeti út 12.) megrendezésre kerülő "A sejt- és fehérjekutatás új útjai" című szakmai rendezvényére... »

A Richter Gedeon Centenáriumi Alapítvány kuratóriuma 2013-ban immár tizenkettedik alkalommal hirdeti meg kutatási pályázatát... »

Dékáni tájékoztatás a "Szabadegyetemmel" kapcsolatosan

2013. február 11.

Tisztelt Oktatók, a 2013. február 11-12-re meghirdetett, Hallgatói Hálózat által kezdeményezett "Szabadegyetem" programjai kapcsán tájékoztatni kívánjuk Önöket, hogy sem a BTK, sem a TTK dékáni vezetése e két napra sem órarendváltozást, sem dékáni szünetet hivatalosan nem engedélyezett.

Dr. Fischer Ferenc
dékán, PTE BTK

Dr. Geresdi István
dékán, PTE TTK

Véradás

2013. február 11.

2013. február 12-én, kedden 9:30-15:00 óra között ismét véradásra kerül sor az Ifjúság úti Aulában. Számítunk kedves véradóink megjelenésére! TAJ kártyáját hozza mindenki magával!

Szerverkarbantartás

2013. február 7.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja karunk oktatóit és hallgatóit, hogy 2013. február 16-án (szombaton) 20 órától tervezett karbantartás, hardverbővítés miatt a kari eLearning szerver, valamint a kari és intézeti weboldalak nem lesznek elérhetőek. A leállás várható időtartama kb. 4 óra. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

A Magyar Innovációs Alapítvány idén 21. alkalommal teszi közzé a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot... »

Campus Hungary pályázatok

2013. január 18.

A Balassi Intézet a "Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése országos program" című projektek keretében Campus Hungary ösztöndíjpályázatot hirdet 2013. április 30. és 2014. augusztus 31. között megvalósítható hallgatói, oktatói és adminisztratív személyzeti mobilitásra... »

Dél-koreai vendégoktatói ösztöndíj

2013. január 10.

A dél-koreai Kyungpook Egyetem egy hónapos vendégoktatói ösztöndíjpályázatot hirdetett meg (KNU Visiting Scholar Program). A kiválasztott oktatónak utazást, szállást és ösztöndíjat térítenek. Tömbösített angol nyelvű kurzus oktatását várják el. A jelentkezés részeként egy választott kurzus felajánlást kell megtenni. Jelentkezési lapot és rezümét is csatolni kell. Határidő: 2013. január 25. A kiírás, jelentkezés lap és kurzusfelajánlási lap ide kattintva elérhető a PTE NKO oldalán.

Központi szolgáltatások leállása

2012. december 13.

Az IIG tájékoztatása szerint 2012. december 13-án (csütörtökön) 20:00-21:30 között az egyetem központi szolgáltatásai nem lesznek elérhetőek. Az érintett szolgáltatások: a teljes medikai rendszer (e-MedSolution, GLIMS, Medbakter, Pharmagic), a teljes tanulmányi rendszer (ETR, CooSpace, Modulo), gazdálkodási rendszer tesztrendszerei, egyetemi portál és annak alportáljai, központi SharePoint rendszer, központi autentikációs rendszer, központi Exchange levelezőrendszer, iktatási rendszer (Kontroller2), Nexon HR rendszer, központi file szerviz, Vezetői Információs Rendszer.

Áramszünet

2012. december 10.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy 2012. december 8-án (szombaton) be nem jelentett áramszünet miatt egyes szolgáltatások nem voltak elérhetőek. Néhány szolgáltatást csak december 10-én (hétfő) délelőtt sikerült helyreállítani. Szíves megértésüket köszönjük!

Pótpályázat oktatói kiutazásokra a PTE kiemelt partneregyetemein

2012. november 22.

A PTE Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya pótpályázatot ír ki a PTE kiemelt partnerintézményeibe kétoldalú kapcsolatok keretében rövid időtartamra kiutazó (PTE) oktatók utazási költségeinek és napidíjának támogatására. Határidő: 2012. december 14. A kiírás és az űrlap megtalálható ide kattintva a PTE NKO oldalán.

Szerverkarbantartás

2012. november 15.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja karunk oktatóit és hallgatóit, hogy 2012. november 25-én (vasárnap) 22 és 24 óra között tervezett karbantartás, hardverbővítés miatt a gamma.ttk.pte.hu szerver ("gammás" levelezőrendszer, ftp-szerver, valamint egyes weboldalak) nem lesz elérhető. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Kiesés a számítógépes hálózat működésében

2012. október 26.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ 2012. október 29-én (hétfőn) 8 és 10 óra között az IÁTT épületében hálózatbővítési munkálatokat végez. Ez idő alatt az épület vezetékes és vezetéknélküli számítógépes hálózatának működésében kiesések várhatóak. A kiesés várható maximális időtartama fél óra. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) a magyar hallgatóknak, diplomásoknak és kutatóknak valamint tudományos fokozattal rendelkező főiskolai, egyetemi oktatóknak és kutatóknak minden évben németországi tanulmányi és kutatói ösztöndíjakat kínál... »

Szerverkarbantartás

2012. október 4.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja karunk oktatóit és hallgatóit, hogy 2012. október 6-án (szombaton) 16 órától tervezett karbantartás, hardverbővítés miatt a kari eLearning szerver, valamint a kari és intézeti weboldalak nem lesznek elérhetőek. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

A PTE Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya pályázatot ír ki a PTE kiemelt partnerintézményeibe kétoldalú kapcsolatok keretében kiutazó (PTE) oktatók utazási költségeinek és napidíjának támogatására... »

Véradás

2012. szeptember 17.

A tanév első véradására kerül sor 2012. szeptember 18-án (kedden) 9:30-15:00 óra között a TTK-BTK Ifjúság úti aulájában. Kérjük, hogy a véradásra hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját és TAJ kártyáját! A véradás előtt reggelizzen és fogyasszon folyadékot! Számítunk minden kedves régi és új véradóink részvételére!

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara idén ünnepli megalapításának 20. évfordulóját. Ez alkalomhoz kapcsolódva a kar ünnepélyes tanévnyitót tart... »

A Lendület program következő, 2013-as pályázati felhívására csak azok a kutatók nyújthatnak be pályázatot, akik pályázati anyagukat előzetesen az Európai Unió 7. keretprogramjában (FP7) meghirdetett, az Európai Kutatási Tanács hatáskörébe tartozó ERC Grant-ek (IDEAS program) egyikére benyújtották, és pályázatukat az ERC bírálati rendszerében véleményezték... »

Szentágothai János Kutatóközpont épületbejárás

2012. július 4.

A Pécsi Tudományegyetem nyílt napot szervez a PTE dolgozói részére 2012. július 6-án a Szentágothai János Kutatóközpont bemutatása érdkében.

Részletek

Pályázati felhívás MTA doktora fokozatszerzés támogatására, kapcsolódva a TÁMOP-4.2.1.B-10/2/KONV-2010-0002 pályázat megvalósításához... »

A TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0025 sz. "Interdiszciplináris és komplex megközelítésű digitális tananyagfejlesztés a természettudományi képzési terület mesterszakjaihoz" c. projekt keretében a TTK egy előadást hirdet a kar oktatói számára a digitális tananyagok fokozatos térnyerését és a digitális írástudás fejlesztését elősegítendő... »

A Magyar Tudományos Akadémia Doktori Szabályzata értelmében az MTA Doktori címre pályázók a pályázat beadása előtt kötelesek publikációs tevékenységükről a Magyar Tudományos Művek Tára adatbázisban adataikat rögzíteni. Az MTA Doktori Tanácsa a 2012. szeptemberi határidőre beadandó pályázatokhoz 2012. július 15-ig fogadja el az MTMT adatbázisban történő adatfeltöltést... »

Szerverkarbantartás

2012. június 13.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja karunk munkatársait, hogy 2012. június 14-én (csütörtök) 18 órától karbantartás miatt a kari levelezőlisták, valamint a dinamikus IP-címekkel rendelkező (azaz az SZSZK által be nem regisztrált) számítógépek internet­­kapcsolatában kiesés várható. A leállás várható időtartama 3 óra.

A 2012/13-as tanév időbeosztása

2012. június 4.

A 2012/13-as tanév időbeosztása

A Pécsi Tudományegyetem Közalkalmazotti Tanácsának mandátuma lejárt. A Választási Bizottság a Közalkalmazotti Tanács választásának időpontját 2012. május 21-22-23. napokra tűzte ki... »

Véradás

2012. május 8.

2012. május 9-én kedden, 9:30-15:00 óráig véradás lesz az Ifjúság úti Aulában. Minden kedves régi és új véradónkra számítunk! TAJ kártyáját hozza mindenki magával!

Véradás

2012. április 13.

2012. április 17-én kedden, 9:30-15:00 óráig véradás lesz az Ifjúság úti Aulában. Minden kedves régi és új véradónkra számítunk! TAJ kártyáját hozza mindenki magával!

SSH, SCP felhasználók figyelmébe!

2012. április 13.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ megkéri az SSH, SCP hozzáféréssel rendelkező felhasználóit, hogy amennnyiben továbbra is használni kívánják ezen szolgáltatásokat, jelentkezzenek e-mailben az ssh címen.

Kiesés a számítógépes hálózat működésében

2012. március 28.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja a tisztelt munkatársakat, hogy 2012. április 3-án (kedden) 6 órától az IIG munkatársai az Ifjúság úti gerinceszköz cseréjét végzik, így az épületek közötti kapcsolatban és az internetelérésben kiesés várható. A leállás várható időtartama 1 óra.

Véradás

2012. március 26.

2012. március 27-én kedden, 9:30-15:00 óráig véradás lesz az Ifjúság úti Aulában. Minden kedves régi és új véradónkra számítunk! TAJ kártyáját hozza mindenki magával!

LibreOffice támogatás

2012. március 14.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja karunk dolgozóit, hogy a LibreOffice-ra való átállást elősegítendő létrehozott egy e-mailcímet, ahol felteheti esetleges kérdéseit a program használatával kapcsolatban.

Bővebben a Számítástechnikai Szolgáltató Központ oldalán.

Véradás

2012. február 10.

2012. február 14-én kedden, 9:30-15:00 óráig véradás lesz a PTE TTK-BTK Ifjúság úti épületének Aulájában. Minden kedves régi és új véradónkra számítunk! TAJ kártyáját hozza mindenki magával!

Informatikai eszközök javítása

2012. február 3.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ tájékoztatja karunk dolgozóit, hogy 2012. február 8-tól a monitorokkal, szkennerekkel és faxokkal bővül azoknak az eszközözöknek a köre, melyek javítását kötelezően az SZSZK koordinálja.

Bővebb információk a Számítástechnikai Szolgáltató Központ oldalán.

Kiesés a számítógépes hálózat működésében

2012. január 19.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ 2012. január 25-én (szerdán) 10 és 12 óra között a Sportcsarnok épületében hálózatbővítési munkálatokat végez. Ez idő alatt az épület vezetékes és vezetéknélküli számítógépes hálózatának működésében kiesések várhatóak. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

XIII. OFKD helyi forduló

2012. január 13.

A PTE TTK 2012. január 20-án, pénteken 14 órakor rendezi meg a XIII. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia helyi fordulóját.

Meghívó és részletek

A PTE Természettudományi Kara 2012-ben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, melyet a kar tudományos rendezvényekkel kíván megünnepelni. E sorozat első eseménye a 2012. január 11-i „Prinz Gyula tudományos emlékülés”... »

Az NKO Külügyi Információs Rendezvénysorozat keretében tájékoztatót tartanak az Erasmus Mundus és Tempus program aktuális pályázati lehetőségeiről 2012. január 11-én 14 órától a Rektori Hivatal Szenátusi termében... »

Kiesés a számítógépes hálózat működésében

2011. december 14.

A Számítástechnikai Szolgáltató Központ 2011. december 20-án (kedden) 10 és 12 óra között a C épületben hálózatbővítési munkálatokat végez. Ez idő alatt az épület vezetékes és vezetéknélküli számítógépes hálózatának működésében kiesések várhatóak. Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Véradás

2011. november 16.

Véradásra kerül sor 2011. december 6-án, kedden az Ifjúság úti Aulában 9.30-15.00 óra között a TTK-BTK hallgatói, oktatói, dolgozói számára. TAJ kártyát mindenki hozzon magával! Minden kedves régi és új véradónkra számítunk!

Kari értekezlet

2011. november 14.

2011. november 18-án 12:00 órakor a C épület V/1. előadóban kari össz-értekezletet tartunk, melynek során Prof. Dr. Geresdi István dékán értékeli az elmúló évet és vázolja a jövőre várható feladatokat - ezzel kapcsolatosan kérdések tehetők fel - illetve megtartjuk a munka- és tűzvédelmi oktatást is. Kérjük, minden dolgozó vegyen részt az értekezleten!

OTDK helyezettek díjátadása

2011. november 11.

November 15-én 16 órakor a Vargha Damján Konferenciateremben a Tudomány Napja alkalmából, ünnepi ülésen a TTK és a TTK HÖT közösen jutalmazza az OTDK 1. 2. 3. helyezést elérteket, illetve a különdíjasokat. Az ünnepségre mindenkit szeretettel várunk!.. »

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben