Véget ért a 8. HunGeoContest – összeállt az iGEO Oilmpiára utazó magyar csapat

2017. március 14., 13:05

A PTE TTK Földrajzi Intézete 2017. március 10-11-én adott otthont az intézet munkatársai és a Modern Geográfus Alapítvány által szervezett HunGeoContest angol nyelvű földrajzi verseny döntőjének.

A kétnapos esemény első felvonásában, pénteken a diákok terepi megfigyelési, térképezési képességeit tették próbára a szervezők: a Tüzér utcai felüljáró tágabb környékén kellett felmérni a térhasználatot és javaslatokat megfogalmazni a terület jobb kihasználására. A szombat a szóbeli döntő ideje volt, ahol három különböző feladat után alakult ki a végső sorrend.

Az első négy helyezett, aki képviselheti hazánkat a 14. Nemzetközi Földrajzi Olimpián:

  1. Ujvári Márton (Eötvös József Gimnázium, Budapest. Felkészítő: Szeiman József)
  2. Verkmann Zsombor (Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Budapest. Felkészítő: Vizy Zsolt)
  3. Kliment Dávid (Veres Pálné Gimnázium, Budapest. Felkészítő: Greskovits György)
  4. Kovács Eszter (Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, Szeged. Felkészítő: Szőllősyné Pálfi Melinda).

A győztesekre komoly munka vár, hiszen a következő hetekben folyamatosan kapják majd a felkészítésüket segítő feladatokat, majd májusban egyhetes intenzív tréningen vesznek részt Pécsett az intézet oktatóinak szervezésében. Mindezt azért, hogy eséllyel vehessék fel a versenyt augusztus 2. és 8. között Belgrádban várhatóan mintegy 40 ország 160 versenyzőjével, ahová dr. Trócsányi András egyetemi docens, versenyigazgató vezetésével utazik majd a csapat.

A versenyt rendező Modern Geográfus Alapítvány munkáját az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, mint közreműködő szervezet a Nemzeti Tehetség Program keretei között NTP-NTV-16-B-0003 számon támogatta. A verseny következő kiírása 2017. szeptemberében lesz aktuális, további információkat a www.hungeocontest.org honlapon teszünk közzé.

Felvilágosítás, információk:

Bálint Dóra versenykoordinátor, hungeocontest, +36 72 503-600/24719

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben