Újra itt a Kutatók Éjszakája!

2014. szeptember 11., 14:12

Szeptember 26-án pénteken újra kinyílnak a laborajtók a Pécsi Tudományegyetemen! Kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások és tudományos-szórakoztató programok keretében.

Minőségi ismeretterjesztés és szórakozás egyszerre - ezt jelenti a Kutatók Éjszakája, mely évről évre egyre több látogatót vonz, ingyenes programokkal, érdekes látnivalókkal és máskor nem látogatható különleges helyszínekkel.

A kutatók a hétköznapokban tapasztalható csodák mögött álló színes egyéniségek - ezt igyekszik bemutatni évről-évre szeptember utolsó péntekén a Kutatók Éjszakája. Európában idén is egy napon, 2014. szeptember 26-án tartják az egész éjszakás eseményt, melynek célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, ezáltal minél több fiatalt győzzön meg arról, hogy érdemes a kutatói életpályát választani.

Az idei pécsi programokat a tavalyihoz hasonlóan a Pécsi Tudományegyetem és a Tempus Közalapítvány a Zsolnay Negyeddel együttműködve rendezi meg, a három intézmény hírnevére építve országosan is láthatóvá téve a pécsi tudományos és kutatói életet, az egyetemet és Pécs városát. Ennek érdekében két fő helyszín, az Ifjúság úti PTE TTK campus és környéke, valamint a Zsolnay Negyed ad otthont egy különleges és emlékezetes éjszakának.

Helyszínek:

  • PTE Természettudományi Kar (Pécs, Ifjúság útja 6.)
  • Szentágothai János Kutató Központ (Pécs, Ifjúság útja 20.)
  • ÁOK Gyógyszerészet (Pécs, Rókus u. 2.)
  • ÁOK (Szigeti út 12.)
  • Tempus KA - Zsolnay Negyed (Pécs, Zsolnay Vilmos utca 37.)

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a pécsi Kutatók Éjszakája 2014 programjain!

Kutatók Éjszakája 2014.

 

A programok az esemény honlapján folyamatosan frissülnek!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben