Új elnököt választott a Magyar Földrajzi Társaság

2021. július 5., 16:08

Július 2-án Gödöllőn zajlott le a Magyar Földrajzi Társaság 145. közgyűlése, ahol a Társaság új elnököt választott és elismerték a földrajztudomány területén kiemelkedő munkát végző kollégákat.

A tagság nagy többséggel Dr. Lóczy Dénest, a Földrajzi és Földtudományi Intézet Természet- és Környezetföldrajzi Tanszék professzorát választotta meg a Társaság új elnökének. Megbízatása négy évre szól. Az MFT a magyar geográfus társadalom legfontosabb kiemelten közhasznú civil szerveződése, kb. 600 tagot számlál és jövőre ünnepli fennállása 150. évfordulóját.

Dr. Nemerkényi Zsombor alelnök, Dr. Jeney László főtitkár és Dr. Lóczy Dénes elnök
Dr. Nemerkényi Zsombor alelnök, Dr. Jeney László főtitkár és Dr. Lóczy Dénes elnök

A közgyűlésen továbbá Dr. Dövényi Zoltán a Földrajzi és Földtudományi Intézet, Társadalomföldrajzi és Urbanisztikai Tanszék professzora kimagasló kutató munkássága elismeréseképpen Lóczy Lajos-éremben, míg Dr. M. Császár Zsuzsa, a Politikai Földrajzi, Fejlődési és Regionális Tanulmányok Tanszékének egyetemi docense a földrajz területén végzett szakmódszertani, oktató és kutató munkássága elismeréseképpen Pro Geographia oklevélben részesült.

Dr. Dövényi Zoltán

Dr. Császár Zsuzsanna

Elnök Úrnak sok sikert és jó egészséget kívánunk tisztsége betöltéséhez, kollégáinknak pedig az elismeréshez szívből gratulálunk!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben