TTK-s programok az Állatkertek Éjszakáján

2019. szeptember 5., 8:32

A hagyományok szerint a nyár utolsó hétvégéjén rendezte meg a Pécsi Állatkert az Állatkertek Éjszakáját. Az augusztus 30-31-én megtartott rendezvényen a PTE Természettudományi Kara is képviseltette magát: a Földrajzi és Földtudományi Intézet és a Sporttudományi és Testnevelési Intézet munkatársai karunk marketing csapatával együttműködve szervezték a programokat.

Bonifác és Donka, a két borjúfóka medencéje mellett játékos tudáspróbával melegíthettek be a gyerekeket, ahol a fókákkal kapcsolatos ismereteikre voltunk kíváncsiak, majd Vass Lívia és Ratalics Kata, a Sporttudományi és Testnevelési Intézet munkatársai hallgatók segítségével játékos vetélkedővel várták a kalandvágyó gyerekeket.

Az Állatkert vadászházában Mars felszín „bejárás”, LEGO Boost robotok, 3D filmvetítés, ősmaradvány (cápafog, mamut lábszár, megkövült korallzátonyok, antilop agancs) bemutató, napóra, spektroszkóp, és foszforeszkáló csillagkép készítés fogadta az érdeklődőket. A gyerekek Jerkovicsné Stefán Klára, Farics Éva, Dr. Gyenizse Péter és Áts Gellért segítségével vehettek részt a nagy kalandban.

A Pécsi Állatkert és a Természettudományi Kar együttműködésének első állomása volt az Állatkertek Éjszakája, melyet minden bizonnyal további meglepetések fognak követni...

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben