Töprengő Klub gyermekzsivallyal – a MATEGO Alapítvány kitűnő eredményei

2012. június 18., 11:52

Első helyezést értek el a karunk vezetése által támogatott MATEGO Matematikai Tehetséggondozó Közhasznú Alapítvány „Töprengő Klub” rendezvénysorozatának tanítványai az Arany Dániel Középiskolai Matematika Versenyen.

A két országos első helyezett, Holczer András (Janus Gimnázium) és Fekete Panna (Leöwey Gimnázium) is a karunk vezetése által létrehozott és támogatott MATEGO Matematikai Tehetséggondozó Közhasznú Alapítvány „Töprengő Klub” rendezvénysorozatának állandó látogatói, tanítványai.

Ugyanez a csoport, a MATEGO töprengői adták az idei OKTV 1. (Gyarmati Máté), 4. (Samu Viktor), 7. és 10. helyezettjeit matematika tantárgyból.

A szerteágazó kari tehetséggondozó program egyik kiemelkedő szegmense a héten bejegyzésre került Szentágothai Tehetségpont MATEGO Töprengő Klubja. Rendezvényein alkalmanként száznál több általános iskolás gyermek vesz részt, és részesül játékos formában magas szintű matematika oktatásban.

A MATEGO Alapítvány tavalyi költségvetésének legnagyobb támogatói a TÁMOP terhére a PTE TTK és a Procons Kft. Az alapítványi teheséggondozásban a Matematikai és Informatikai Intézet oktatói tanítottak, köszönet érte Dr. Eisner Tímea és Simon Ilona, valamint Király Balázs és Dr. Ruff János kollégáknak.

Az egyetem folyosói ezeken a Töprengő Klubos szombati napokon élénk gyermekzsivallyal telnek meg. A lelkes kisdiákok reményeink szerint nemcsak minden természettudományok alapját, a matematikát szeretik meg, hanem Egyetemünket is. Nem titkolt célunk, hogy a legtehetségebbeket is egyetemünk hallgatóiként várjuk később vissza.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben