Sikeresen zárult a PTE Természettudományi Kar I. Online NYÁRI Egyeteme

2020. augusztus 11., 20:05

Idén első alkalommal, 2020. augusztus 3-7. között rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara a „Természettudományi csemegék a #ptettk-n, I. Online Nyári Egyetem” elnevezésű programsorozatát, mely minden érdeklődő számára elérhető, színes kínálattal jelentkezett a csillagászattól a gasztronómián és vegyészeten át a sport tudományos megközelítéséig.

Az esemény a járványügyi intézkedésekkel összhangban rendhagyó módon került megrendezésre, méghozzá online formában, a távolléti oktatás során már használt Microsoft Teams nevű alkalmazás felületén. Így a résztvevők az előadásokat és kísérleteket nem a fizikai, hanem a virtuális térben kísérhették figyelemmel.

A rendezvény öt napja alatt mind a hat intézetünk bemutatkozott, oktatóink 17 előadással igyekeztek színesebbé tenni augusztus első hetének délelőttjeit. Az egyes napokon 20-40 fős érdeklődés mellett zajlott egy-egy előadás és egy négy fős stáb dolgozott a sikeres és eredményes programsorozat megvalósulásán (Ernyes Tamás, Gál-Balogh Réka, Jerkovicsné Stefán Klára és Szabó Gabriella).

Minden Intézet (Biológiai, Földrajzi és Földtudományi, Kémiai, Fizikai, Matematikai és Informatikai, Sporttudományi és Testnevelési) olyan programokat igyekezett bemutatni az érdeklődőknek, amelyek egy-egy aktuális és friss kutatási eredményt szemléltetnek, vagy a tudományterületek közötti átjárhatóságot és összefüggéseket mutatják, illetve figyelemfelkeltőek és a természettudományok iránti érdeklődés megpezsdítését célozzák.

A programok nagyrészt élőben kerültek megrendezésre, korábban felvett videós anyagokkal, interaktív kvízzel kiegészítve. Öt előadás pedig előre rögzített formában szerepelt a programban.

A résztvevők összesített száma 420 fő felett van, akik között külsős érdeklődők épp úgy szerepeltek, mint a TTK saját, jelenlegi hallgatói.

A természettudományok iránti elhivatottság, az érdeklődés felkeltése, a nyitottság és az újítások iránti igény motiválta a résztvevőket leginkább. A visszajelzéseket összegző kérdőívünk tanulsága szerint az online tér nyújtotta lehetőségek üdítően hatnak a természettudományok iránt érdeklődők figyelmének felkeltésére.

A rögzített előadások megtekinthetőek a Kar YouTube csatornáján:
PTE Természettudományi Kar

Előadóinknak köszönjük, hogy elfogadták felkérésünket és előadásaikkal hozzájárultak eseményünk sokszínűségéhez!

Vendégeinknek pedig köszönjük, hogy ilyen szép számban részt vettek a programjainkon és velünk voltak 5 napon keresztül!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben