Prinz Gyula tudományos emlékülés

2012. január 9., 12:45

A PTE Természettudományi Kara 2012-ben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, melyet a kar tudományos rendezvényekkel kíván megünnepelni. E sorozat első eseménye a 2012. január 11-i „Prinz Gyula tudományos emlékülés”.

20 éves a TTKA Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara 2012-ben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. A jeles évfordulót a Kar tudományos rendezvényekkel kívánja megünnepelni. E sorozat első eseménye a „Prinz Gyula tudományos emlékülés”, amelyet a PTE TTK Földrajzi Intézete, az Egyetemi Levéltár és az Egyetemi Könyvtár Történeti Gyűjtemények Osztálya együttműködve tart Prinz Gyula születésének 130. évfordulója alkalmából. Az emlékülés 2012. január 11-én 13 órakor kezdődik, a PTE TTK C épület IV. emeletén a Prinz-teremben.

A rendezvényen dr. Páva Zsolt (Pécs Megyei Jogú Város polgármestere) adja át az idei év kitüntetettjeinek az intézet Prinz-díját. Ezt a PTE TTK C épületének 4. emeleti folyosóján berendezett Prinz Gyula emlékkiállítás megnyitója, majd a Botanikus Kertben Prinz Gyula szobrának koszorúzása követi. A program tudományos ülésszakkal folytatódik, ahol a Földrajzi Intézet kutatócsoportjainak és tanszékeinek új tudományos eredményeiről szóló előadások hangzanak el.

Az ünnepséggel kívánunk méltó emléket állítani Prinz Gyulának a földrajztudósnak, a Pécsi Tudományegyetem egykori dékánjának és rektorának.

Meghívó, részletes program
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben