Prinz Gyula Díj ünnepélyes átadása a Földrajzi és Földtudományi Intézetben

2020. február 7., 11:38

A Prinz Gyula díjat a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézete 1998 óta ítéli oda minden évben, és eddig a hazai földtudományok 45 kiemelkedő képviselője, illetve reményteljes tehetsége nyerte el.

A Prinz Gyula Díj célja a föld- és földrajztudomány területén végzett kiemelkedő oktatói, nevelői és tudományos kutatómunkát végző oktatók, kutatók és hallgatók tevékenységének elismerése. A díjat a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézet oktatóinak jelölése alapján az Intézeti Tanács ítéli oda, professzori, illetve ifjúsági kategóriában. A professzori díjjal olyan kutatókat tüntetünk ki, akik tudományterületükön kiemelkedő eredményeket értek el, oktató, nevelő munkásságukkal is hozzájárultak a hazai geográfia és földtudományok épüléséhez, és tevékenységükkel kapcsolódnak intézetünkhöz.

Az ifjúsági kategória díjazottjai olyan hallgatók és doktoranduszok, akik tehetségüknél fogva reményeink szerint a jövőben meghatározzák majd a hazai és pécsi földrajztudomány fejlődését, és már eddig is figyelemre méltó eredményekkel bizonyították rátermettségüket.

A 2020. február 6. napján tartott Prinz-napon Dr. Fábián Szabolcs Ákos intézetigazgató mellett Ruzsa Csaba alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Az idei évben szenior kategóriában Dr. Bárdi László nyugállományú egyetemi docens, orientalista, az ősi Selyemút világának jeles kutatója vehette át az elismerést. Junior kategóriában Máté Évát, a Földrajzi és Földtudományi Intézet tanársegédjét, a vidéki terek perforációs folyamatainak vizsgálóját érte ez a megtiszteltetés.

A díjak átadása után került sor a már hagyománynak számító koszorúzásra a PTE Botanikus Kertben található Prinz szobornál.

A díjazottaknak szívből gratulálunk!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben