Nyílt Nap 2018

2018. január 25., 11:35

Az utóbbi évek legsikeresebb nyílt napját rendeztük meg január 23-án. A Szentágothai Kutatóközpont előcsarnoka már 10 óra után megtelt diákokkal, akiket idén először intézeti standoknál is vártak a HÖK képviselői.

A 11 órakor kezdődő „szokásos” program dr. Erostyák János dékánhelyettes köszöntőjével és a kar bemutatásával indult. Ezt Heisenberger Zsolt Tanulmányi osztály vezető beiskolázási információi követték, zárásaként Kiss András TTK HÖK elnök beszélt az egyetemi diákéletről. A rövid előadásokat a témához kapcsolódó kvíz kérdések színesítették, a helyes válaszokat TTK-s ajándékkal jutalmaztuk. A 400 főt meghaladó résztvevő teljesen megtöltötte a nagy előadótermet, minden hely elkelt, sokan ültek-álltak a lépcsőkön, a falak mellett. A Földrajzi Intézet szervezésében különbusszal érkeztek középiskolások Szekszárdról, Bonyhádról és Kaposvárról.

A központi programot követően hosszú tömött sorokban vonultak át a látogatók az intézeti helyszínekre, ahol tudományáganként folytatódott a bemutatkozás.

Az érdeklődők képet kaphattak a Biológiai Intézet képzéseiről, a széles kutatási spektrumról és benézhettek a Szentágothai kutatóközpont kiemelt laboratóriumaiba is.

A Kémiai Intézetben a képzések, tanszékek, hallgatói laborok bemutatása után egy kis közös kísérletezésre is jutott idő.

A diákok a Földrajzi és Földtudományi Intézetben megtudhatták, hogy mire jó a geográfus diploma, milyen sokszínű a képzési kínálat. Meglátogatták az Áramlástani terepasztal laboratóriumot, rövid előadást hallottak a pécsi mamutokról, valamint a földrajz jelenlétéről a mesékben, zenében, filmekben.

A Fizikai Intézetet választók megismerkedtek a hallgatóbarát képzési szerkezettel, az extra ösztöndíj és egyéni karrierfejlesztési lehetőségekkel, valamint az intézet meghatározó nemzetközi szerepével, bepillantást nyertek hallgatói és kutatói laborokba.

A Matematikai és Informatikai Intézet számítógépes tanterme teljesen megtelt az érdeklődőkkel, még a folyosón is álltak. Itt a képzési, kereseti és elhelyezkedési lehetőségek ismertetése mellett laborlátogatásra is sor került.

A Sporttudományi és Testnevelési Intézet a sportcsarnokban tájékoztatta a nagyszámú érdeklődőt a sporttudományi képzésekről, melyet követően a vállalkozók kipróbálhattak hagyományőrző és rekreációs sportágakat, floorball játékot.

Képgaléria

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben