Nyílt nap 2016.

2015. november 19., 8:32

A Természettudományi Kar nyílt napot tart a kar alapképzései és osztatlan tanárképzései iránt érdeklődők részére 2016. január 19-én (kedden) 11 órakor. A rendezvény helyszíne: PTE Szentágothai János Kutatóközpont 300 fős előadó (Ifjúság útja 20.)

PTE Természettudományi Kar
Nyílt Nap

Időpont: 2016. január 19. (kedd) 11.00
Helyszín: Pécs, Ifjúság útja 20. Szentágothai Kutatóközpont 300 fős előadó

Program

  • 11.00 Dr. Erostyák János dékánhelyettes: Köszöntő és a kar bemutatása - közben kvízkérdések TTK-s ajándékokért
  • 11.15 Heisenberger Zsolt (Tanulmányi osztály): Beiskolázási információk, fontos tudnivalók - közben kvízkérdések TTK-s ajándékokért
  • 11.30 Szász János: Látványos és érdekes fizikai kísérletek
  • 11.40 TTK Hallgatói Önkormányzat: Diákélet az egyetemen

12.00 Intézeti programok tudományáganként, különböző helyszíneken

Biológia: Tájékoztató a Biológiai Intézet oktatási és kutatási tevékenységeiről, a tanszékek és a laboratóriumok bemutatása: Látogatás a Szentágothai János Kutatóközpont biológiai laborjaiban; a Biológiai Intézetben az Állatszertár, valamint az Állatszervezettani és a Molekuláris biológiai laboratórium megtekintése.

Kémia: A Kémiai Intézet három tanszékének bemutatkozása, hallgatói laborok megtekintése, látványos kísérlet a szervetlen kémiai laborban.

Földrajz: A Földrajzi Intézetben a képzési kínálat bemutatása mellet labor- és tárlatlátogatás is szerepel. Ízelítő a témákból: "Mire jó egy homokozó?", "Pécsi mamutok nyomában", "Földrajz mindenhol".

Fizika, Matematika, Informatika: A Fizikai és a Matematikai és Informatikai Intézet közös szakbemutatója: BSc képzések és tanárképzés. Ezután igény szerint látogatás fizika laborban, informatikai laborokban és a szuperszámítógép megtekintése

Sport és testnevelés: A Sporttudományi és Testnevelési Intézet valamint képzéseinek bemutatása után lehetőség nyílik labdás ügyességfejlesztésre (kosárlabda, kézilabda, labdarúgás, tenisz, floorball) a sportcsarnokban, illetve torna-gimnasztika-aerobic ’edzésre’ a tornateremben. A programot kerekasztal beszélgetés zárja. Aki szeretne aktívan részt venni a programban, sportfelszerelést hozzon magával!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben