Nagy sikerrel zárult az idei GIS Day

2020. november 20., 15:58

A PTE Földrajzi és Földtudományi Intézete immár nyolcadik éve adott otthont a nemzetközi GIS Day-hez csatlakozó hazai rendezvénynek.

Az előző évekhez képest rendhagyó módon – a virtuális térben -megrendezésre kerülő eseményre, 2020. november 18-án 10 órától került sor a PTE Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézet szervezésében.

Az online térben megvalósított konferencián olyan cégek és szervezetek előadásait hallgathatták meg az érdeklődők, melyek a geoinformatika, térinformatika és távérzékelés élvonalában végzik tevékenységüket. Az angol nyelvű konferencián hat ország tíz előadója mutatta be a dinamikusan fejlődő térinformatika legújabb vívmányait, fejlesztéseit, fókuszában a térbeli adatok kezelésével, a GIS oktatással, távérzékeléssel és sok más érdekes témával.

A moderátor a Földrajzi és Földtudományi Intézet Térképészeti és Geoinformatikai Tanszék adjunktusa, dr. Ronczyk Levente volt, aki felhívta a nézők figyelmét, hogy az időzónák közötti nagy eltérések miatt néhány előadást előre rögzítettek, de az élő adásban ennek ellenére is lehetett kérdéseket feltenni a világ legkülönbözőbb pontjain tartózkodó előadóknak, akik legjobb tudásuk szerint válaszoltak a kérdésekre.

Az UnivPécs beszámolója

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben