Nagy András a WKF Muay Thai Interkontinentális bajnoka lett

2011. december 15., 13:23

Nagy András, a Testnevelés- és Sporttudományi Intézet hallgatója 2011. december 9-én pontozással megnyerte a World Kickboxing Federation által Kampalában rendezett Muay Thai Interkontinentális címmérkőzést.

Nagy AndrásA 78,1 kg-os súlycsoportban (super middleweight) versenyző Nagy András nem mindennapi körülmények között nyerte meg a mérkőzést Uganda fővárosában. A győzelemért járó övet nem kapta meg, ráadásul eltörött az alkarja is, amit műteni kell.

Az ötmenetes küzdelem végén a konferanszié Moses Gololát jelentette be győztesként, míg a vezetőbíró a pécsi fiút hozta ki nyertesnek. Az ugandai csapata azonnal tiltakozott, kérték, hogy a pontozóbírók hirdessenek győztest. A kenyai és szudáni pontozóknál a helyi beszámolók szerint 49-46-ra nyert Golola. A WKF jelenlévő ügyvezető igazgatója, Fritz Exenberger ugyanakkor Nagyot tartotta győztesnek, szerinte a konferanszié felcserélte a számokat, és azért nyert nála az ugandai.

Exenberger ítéletén az ötezres közönség felháborodott, végül úgy kellett kimenekíteni a sportvezetőt és Nagyot a kampalai Hotel Africanából. A bajnoki övvel Golola sétált ki a ringből. Exenberger a mérkőzés után mindkét felet felkereste, megállapodtak, hogy Nagy és Golola áprilisban újra megmérkőzik. Nagy szerint azonban ez nem azt jelenti hogy me,g kellene ismételni a meccset, hanem csak azt, hogy betartja azt a korábbi ígéretet, mely szerint, ha nyer, megadja a visszavágó lehetőségét az ugandai sportolónak.

A hivatalos eredmény itt olvasható.

A bajnoki tanúsítvány

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben