Moon Bike 2020 - A PTE új biciklis kihívást indít

2020. június 23., 13:43

A Pécsi Tudományegyetem június 26-tól, egészséges életmódra ösztönző, nemzetközi kihívást indít a társadalom minden tagja számára. A „Moon Bike” címmel futó 80 nap időtartamú kihívás lényege, hogy együtt, közösen biciklivel jussunk el a Holdra, azaz bárhol a világon tegyünk meg összesen 384 400 km-t.

A Pécsi Tudományegyetem virtuális közösséget formáló nyári kampánya jól mutatja, hogy alkalmazkodva az új helyzethez, online formában is állandó kapcsolatot tart hallgatóival, hazai és külföldi partnereivel, öregdiákjaival, a diaszpórában élő honfitársainkkal.

Mint Zöld Egyetem, a PTE kiemelt célja a környezettudatos közlekedés népszerűsítése. A kihívás nemzetközi szintű megjelenésében meghatározó szerepe van annak, hogy világszerte felhívja a figyelmet az egészséges életmód jelentőségére a sport által. Nagy örömünkre Prof. Dr. Bódis József, felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár elvállalta a Moon Bike projekt védnöki szerepét. A projekthez a Facebookon keresztül lehet csatlakozni. A tekerés szerelmesei kerékpáros applikáció segítségével a megtett távot screenshot kép formájában, üzenetben vagy bejegyzésként küldik el a MoonBike2020 Facebook oldalára. Ha szobakerékpáron indulnak a kihívásban, a kilométeróra kijelzőjének fényképét kell feltölteniük. Minden nap dokumentáljuk, összegezzük a megtett kilométereket és beszámolunk, hogy éppen merre "járunk".

Csatlakozzon Ön is kihívásunkhoz, mely mind a hobbi kerékpározók, mind a profi versenyzők által megtett kilométereket várja. A kihívás június 26-án (péntek) 10 órakor egy közös Vasvári P. u. - Dohány u. körrel indul, melyre minden kerékpárost szeretettel várunk!

MoonBike2020 plakát

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben