Megtartotta első online Nyílt Napját a Természettudományi Kar

2021. január 22., 9:18

Kihasználva az online tér nyújtotta lehetőségeket, a PTE Természettudományi Kar idén virtuális Nyílt Napot szervezett 2021. január 19-én a természettudományos képzések iránt érdeklődőknek.


(A nyílt nap programja a képre kattintva elérhető)

A fizikai jelenlét nélküli lebonyolítás ellenére idén is rengetegen látogattak el hozzánk és kapcsolódtak be intézeteink szakmai programjaiba.

Nyílt napunk programkínálatának első felében, 9 órától élő bejelentkezés során Dr. Trócsányi András dékánhelyettes köszöntötte az érdeklődőket, majd mutatta be karunkat, képzéseinket és a nálunk szerzett diplomával való elhelyezkedési lehetőségeket. Központi programunk részeként Heisenberger Zsolt osztályvezető a Tanulmányi Osztály felépítéséről és működéséről tartott tájékoztatót és látta el hasznos információkkal a pályaválasztás előtt álló diákokat és érdeklődőket, valamint válaszolta meg az élő közvetítés során érkező kérdéseket. Programunk első felének zárásaként a TTK HÖK nevében Horváth Márk és Vlasits Tamás beszélt az egyetemi diákéletről és invitálta a diákokat a további online programjainkon való részvételre.

Nyílt napunk második felében, 10 órától a diákok érdeklődési körüknek megfelelően vehettek részt az intézeti szakmai programokon, ahol különböző online felületekhez csatlakozva tudományáganként folytatódott a bemutatkozás.

Az intézetigazgatók üdvözlő üzenetét és megnyitóját követően, az érdeklődők munkatársaink közreműködésével ismerhették meg színes képzési kínálatunkat, betekintést nyerhettek egyes intézeteink nemzetközi szerepvállalásába, valamint oktató-kutató kollégáink segítségével virtuálisan járhatták be az egyébként zárt laboratóriumokat.

A köszöntőt és központi programunkat több, mint 120 fő kísérte figyelemmel, az intézeti bejelentkezésekre pedig előzetesen 162 regisztráció érkezett, kiegészítve a regisztráció nélkül érkező vendégeinkkel kb. 200 fő követte, vagyis átlagosan 20-50 fős érdeklődés mellett zajlott egy-egy intézeti szakmai program, néhány pedig - a tervezett bejelentkezések után - interaktív beszélgetés formájában folytatódott tovább.

Intézeti programjainkkal párhuzamosan a Hallgatói Önkormányzat tagjait, hallgatói képviselőit kérdezhették szintén élő bejelentkezés során a diákok.

Fontos kiemelnünk, hogy számos munkatársunk dolgozott a sikeres és eredményes nyílt nap megvalósításában.

Néhány intézetünk szakmai programja elérhető az alábbi linkeken:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben