Kollégáink elismerése a Pedagógusnapi Ünnepi Szenátusi Ülésen

2016. június 6., 12:08

A Pécsi Tudományegyetem pedagógusnapi ünnepséget rendezett 2016. június 4-én, szombaton, ahol kitüntetéseket, valamint vas-, gyémánt- és aranydiplomákat adtak át.

Balog Zoltán, Magyarország Emberi Erőforrások minisztere a Magyar Felsőoktatásért Emlékplakett kitüntetésben részesítette Dr. Józsa Rita egyetemi tanárt.

Arany Katedra díjat kapott Rébay Viktor tanársegéd, a TTK Matematikai és Informatikai Intézet munkatársa.

Rektori dicséretben részesült Ribaczné Hegedüs Rita, a TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézet igazgatási ügyintézője.

A Pécsi Állami Pedagógiai Főiskolán 65 éve végzettek közül négyen vasdiplomát, a 60 éve végzettek közül 53-an gyémántdiplomát kaptak. Aranydiplomát vehetett át a Pécsi Tanárképző Főiskolán 50 éve végzett 162 volt hallgató is.

Az UNIV TV beszámolója az eseményről:

A Pécsi Tudományegyetem rektora Arany Katedra Díjat adományoz azoknak az általános iskolai és középiskolai pedagógusoknak, főiskolai és egyetemi oktatóknak, akik kiemelkedő oktató-nevelő munkát végeznek, és jelentős eredményeket érnek el a tehetséggondozás területén.

A Pécsi Tudományegyetem Rektora a szervezeti egységek vezetőinek javaslatára rektori dicséretben részesíti az egyetem érdekében kifejtett eredményes és tartósan magas színvonalú munkavégzésük, lelkiismeretes munkájuk elismeréseképpen az arra érdemes munkatársakat.

A Magyar Felsőoktatásért Emlékplakett a felsőoktatási intézményben dolgozó oktatók és más alkalmazottak kiemelkedő munkájának elismerésére adományozható. A díjazott emlékérmet és az adományozást igazoló oklevelet kap. Az emlékérem kerek alakú, bronzból készült vertérem, átmérője 60, vastagsága 8 milliméter. Az emlékérem Palotás József szobrászművész alkotása, egyoldalas, a tudás lángját védő kapumotívumot ábrázol, és azon „A MAGYAR FELSŐOKTATÁSÉRT” felirat található.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben