Kenderesi Tamás bronzérmes a rövid pályás úszó Európa-bajnokságon

2017. december 18., 11:20

A koppenhágai rövid pályás úszó Európa-bajnokság utolsó versenynapján Kenderesi Tamás, karunk edző BSc hallgatója, 200 m-es pillangóúszásban a harmadik helyen végzett, s ezzel bronzérmet szerzett.

Kenderesi Tamás
Fotó: Magyar Úszószövetség Facebook

Beszámoló a versenyről

A zárónapon Kenderesi Tamás először állt dobogóra 25-ös medencében rendezett világversenyen. A 200 m pillangó döntőjében Cseh László és Kenderesi Tamás képviselte Magyarországot, mivel ők zárták a legjobban a délelőttöt, miközben Biczó Bence és Tekauer Márk is finálét érő helyen végzett, ám az „egy nemzet, két továbbjutó” szabály miatt ők nem vehettek részt az esti viadalon. Kenderesi Tamás, aki bevallottan nem 25-ös specialista, óriási hajrával bejött bronzérmesnek (akárcsak Rióban...), ami tőle óriási eredmény.

Kenderesi Tamás nyilatkozata

„Na, ennek most nagyon örülök, bár most eléggé bronzos korszakot élek, azért innen jó lenne továbblendülni majd. Viszont az óriási, hogy rövidpályán érmes tudtam lenni. Nem mertem mondani előtte, hogy azért reménykedem egy éremben, mert a vébé előtt folyamatosan erről beszéltem, és finoman fogalmazva nem jött be. Ez most tényleg nagyon jó érzés, új egyéni csúcs, innen szépen tovább lehet lépni.”

Forrás: Magyar Úszószövetség

A bronzéremhez gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben