Hallgatóink sikere az BEFS Universitas Úszó Bajnokságon

2019. május 6., 12:15

A Karunk hallgatóiból szerveződött PTE csapat kimagasló teljesítményt nyújtott a BEFS Universitas Úszóbajnokságon Budapesten.

Az április 27-én megrendezett versenyen, melyet a BME Testnevelési Központja és az Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség szervezett, csapatunk időeredményekben, kitartásban és sportszerűségben is nagyszerűen teljesített, büszkén képviselték egyetemünket és karunkat. A megmérettetésen a budapesti egyetemek hallgatói vettek részt, meghívottként volt jelen a Pécsi Tudományegyetem csapata. Versenyzőink sikeres napot zártak, számos egyéni csúcs és érmes helyezés született.

Részletes eredmények

Fekete Ferenc II. helyezést ért el férfi 50 méteres gyorsúszásban. A nőknél Nagy Sára a III. helyen zárta a versenyszámot, Eszenyi Regina a hatodik, Pálfy Alíz a tizenegyedik, míg Kövesdy Blanka a tizenkettedik helyen végzett.

Női 50 méteres mellúszásban Pálfy Alíz a II. helyen, Kövesdy Blanka a nyolcadik idővel végzett. A férfiaknál Fekete Ferenc II. helyen, Miguel Pedrouso Ares a hatodik helyen csapott célba.

Női 50 méteres hátúszásban Kövesdy Blanka a kilencedik helyet tudta megszerezni.

50 méter férfi pillangón Fekete Ferenc ismét ezüstéremmel zárta a megmérettetést, Miguel Pedrouzo Ares pedig a tizenegyedik helyen. Nőknél Nagy Sárát kell kiemelni, aki megszerezte második bronzérmét is a versenyen, a III. helyen ért célba.

Férfi 200 méteres vegyesúszásban Fekete Ferenc III. helyen, míg Miguel Pedrouzo Ares hetedik helyen végzett. Nőknél Eszenyi Regina III., Pálfi Alíz negyedik helyezést ért el.

Végül, de nem utolsó sorban a verseny egyik fénypontjaként a 4x50 méteres vegyesváltóban érmet szerzett női váltónk: Hátúszás – Kövesdy Blanka, Mellúszás – Pálfy Alíz, Pillangóúszás – Nagy Sára, Gyorsúszás – Eszenyi Regina. Csapatunk kiváló versenyzéssel a III. helyre tudott beúszni.

Felkészítő és csapatvezető: Katona Máté, PTE TTK Sporttudományi és Testnevelési Intézet

Gratulálunk a sikeres és eredményes felkészüléshez! További sikereket kívánunk!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben