Hallgatói sportsikerek

2017. szeptember 29., 11:37

Karunk hallgatói szép sport eredményeket értek el az elmúlt hónapokban. Nyáron az Universiade-n ezüstérmet nyert férfi párbajtőrcsapat tagja volt Berta Dániel (Testnevelő-edző BSc), az Európai Egyetemi Bajnokság Judo, Karate, Taekwondo versenyén Boros Bence (testnevelés-történelem tanár) szerzett szintén ezüstérmet, az elmúlt hétvégén pedig az aerobik Európa Bajnokságon lett ezüstérmes csapatával Erdősi Dániel (Testnevelő-edző BSc).

Erdősi Dániel a PTE TTK testnevelő-edző szakos hallgatója, a pécsi Forma Fitt SE sportolója a magyar válogatott színeiben az Anconában (Olaszország) szeptember 22-24. között megrendezett Aerobik Európa Bajnokságon az aerostep csoport tagjaként ezüstérmet szerzett, míg trióban a hetedik helyen végzett.

Erdősi Dániel

Forrás: Forma Fitt Sportaerobik Egyesület Pécs

A 29. Universiade-n a férfi párbajtőrözők csapatversenye augusztus 24-én zajlott 21 nemzet, köztük a magyar egyetemista válogatott vívóival. A csapat a rangsor negyedik helyéről vágott neki a küzdelmeknek. A négy közé kerülésért Hollandia ellen Berta Dániel brillírozott, +11-es vívásával 35/28-ra nyert a csapat. Az elődöntőben az örök veszélyforrás, Korea csapatánál bizonyult jobbnak a magyar sereg: 25/19 arányban győzedelmeskedett a piros-fehér-zöld. A döntőben Oroszország csapata ellen végig 3-4 találatos előny volt a magyar oldalon, ám a végén, hosszabbításban, egyetlen tussal volt jobb az ellenfél, ami így is egy nagyon értékes ezüstérmet jelentett az esélyesen a jövő magyar nagycsapatának nevezhető együttesnek.

A párbajtőrcsapat tagjai: Bányai Zsombor, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Siklósi Gergely.

Berta Dániel beszámolója a versenyről

Berta Dániel

Forrás: PTE PEAC vívószakosztály

Idén első alkalommal vett részt a Pécsi Tudományegyetem öt hallgató versenyzővel és két fő kísérővel az EUSA és a Coimbrai Egyetem (Portugália) által megrendezett European University Championship (EUC) 2017 Judo, Karate, Taekwondo versenyen 2017. július 24-28. között.

A Természettudományi Kar hallgatói a következő eredményeket érték el:

  • 2. hely: Boros Bence (testnevelés-történelem tanár) 66 kg.
  • 9. hely: Windischmann Bence (testnevelő-edző BSc) 73 kg.
  • 9. hely: Kárpáti Gábor (testnevelő-edző BSc) 81 kg.

A versenyen indult még Gard Richárd (testnevelés-történelem tanár) 66 kg.

A verseny eredményei a hivatalos honlapon találhatók.

Valamennyi hallgatónknak gratulálunk az elért eredményhez!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben