Geoinformatikai szakasszisztens képzés indul a PTE TTK Földrajzi és Földtudományi Intézetében

2019. november 15., 10:54

Két féléves Geoinformatikai szakasszisztens szakirányú továbbképzés indul a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi Intézetében. A képzés olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező személyeknek lehet hasznos, akik mélyebben szeretnének megismerkedni a térbeli (földrajzi) információk kezelésével.

A résztvevők a képzés során megismerkednek a GIS (Geographical Information System) elméleti alapjaival. Szoftverekkel végzett munka során pedig gyakorlatot szereznek a térbeli objektumok és a hozzájuk kapcsolt adatok tulajdonságaival, használatával és szerkesztésével. A képzés levelező rendszerű, tehát személyes konzultációkra, tanórákra havonta egy hétvégén kerül sor a péntek délutáni és szombati időpontokban. A Geoinformatikai szakasszisztens szakirányú továbbképzés részletes akkreditációs anyaga letölthető innen.

A szakirányú továbbképzésen résztvevők tanulmányaik végeztével képesek lesznek felismerni a munkaterületünkön megjelenő térbeli problémákat és azokat megfelelő geoinformatikai szoftverekkel szakszerűen megoldani.

A záróvizsga letétele és szakdolgozat sikeres megvédése után a Pécsi Tudományegyetem Geoinformatikai szakasszisztens (angolul: GIS Assistant) oklevelet állít ki a résztvevők számára.

A képzés díja: 150.000 Ft/félév. Jelentkezéskor kérjük kitölteni az alább megtalálható jelentkezési lapot. További információk Dr. Gyenizse Pétertől kérhetők.

Jelentkezési határidő: 2020. január 20.

Jelentkezési lap

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben