Galambos Ramóna bronzérmet szerzett az U23-as Európa bajnokságon

2017. április 4., 14:01

Galambos Ramóna, karunk Sporttudományi és Testnevelési Intézetének hallgatója 3. helyezést ért el női birkózásban a 2017. évi U23-as Európa-bajnokságon.

Galambos Ramóna
Fotó: Magyar Birkózó Szövetség
Galambos Ramóna kiemelkedő teljesítménnyel a felnőtt EB bronzérme után az 55 kilogrammosok között 3 győztes és 1 vesztes összecsapással a dobogó 3. fokára állhatott fel. Ramóna ezzel a magyar csapat második érmét szerezte a szombathelyi kontinensbajnokságon.

Ezzel a felnőtt Eb-bronzérmes, junior világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, kadet világ- és Európa-bajnok Ramóna újabb fényes érmet szerzett. Remekül kezdte meg a viadalt, az osztrák Kesslert, majd a német junior Európa-bajnok Bruggert is könnyedén, 10-0-val lépte át az Arena Savariában. Az elődöntőben azonban a felnőtt Eb-második fehérorosz Kuracskina már jóval erősebb ellenfélnek bizonyult, 9-2-es pontozással le is győzte kiválóságunkat. A fehérorosz végül az Európa-bajnoki címet is megnyerte, Ramóna pedig a bronzéremért birkózhatott meg a junior Eb-harmadik bolgár Dudovával. Nagy csata volt a dobogó legkisebb fokáért, végül azonban Galambos jobban bírta, pontozással győzött.

A Pécsi EAC birkózója ezzel pályafutása kilencedik érmét nyerte világversenyen.

Hallgatónknak az elért eredményekhez ezúton is gratulálunk!

Forrás: Magyar Birkozó Szövetség

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben