Földtani és Geofizikai Vándorgyűlés az évfordulók fényében

2019. október 14., 11:06

A Magyarhoni Földtani Társulat és a Magyar Geofizikusok Egyesülete közös Vándorgyűlést szervezett október 3–5. között Balatonfüreden.

2019 különleges év a hazai földtudományok életében. 150 évvel ezelőtt alapították Magyarország első tudományos kutatóintézetét, a Magyar Királyi Földtani Intézetet, hazánk földtani kutatásainak fellegvárát, és éppen 100 éve veszítette el a világ tudományos elitje báró Eötvös Lorándot, a gyakorlati geofizika atyját.

E kiemelkedő évfordulók emlékére a Magyarhoni Földtani Társulat és a Magyar Geofizikusok Egyesülete közös Vándorgyűlést szervezett, amely október 3–5. között zajlott le Balatonfüreden. A Vándorgyűlés keretében, október 5-én, szombaton 11 órától báró Eötvös Loránd tiszteletére Balatonfüreden, a Nobel-díjasok kertjében emlékfa ültetésére és márványtábla elhelyezésére került sor. A vándorgyűlésről a Füred TV készített riportműsort, amelyben nyilatkozott a Földtani és Meteorológiai tanszék professzora, Budai Tamás is, a Magyarhoni Földtani Társulat elnöke.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben