Eredményes szereplés a TUDOK 2020 Konferencián

2020. június 25., 10:57

A Kutató Diákok Mozgalma a 2019/20-as tanévben is meghirdette a Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciáját (TUDOK 2020), melynek célja, hogy felkeltse az érdeklődést a tudományos gondolkodás és a kutatás iránt. A PTE TTK is képviseltette magát az eseményen: a fizika és az egészségtudomány szekciókból is elhoztuk a Nagydíjat.

Krizsán Gergő, a PTE TTK Fizikai Intézet doktorandusza készítette fel azt a két középiskolás diákot, Jurasitcs Bálintot és Halmosi Leventét „Nagyintezintású, közel egyciklusú terahertzes hullámok” témakörében, akik elhozták a szekciójuk Nagydíját a Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciájáról.

Dr. Atlasz Tamás, a PTE TTK Sportbiológia Tanszék docense és Váczy Alexandra, a PTE ÁOK Anatómiai Intézet egyetemi tanársegédje pedig két, szintén középiskolás diákot, Nyisztor Saroltát és Storcz Júliát támogatta, akik az Orvostudomány és egészségtudomány szekció Nagydíját nyerték el. Ez a helyezés 30 plusz pontot jelent a diákok számára az egyetemi felvételinél.

A diákoknak és felkészítő tanáraiknak szívből gratulálunk az elért eredményhez!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben