Erasmus+ pályázati felhívás

2016. február 10., 22:54

A PTE Természettudományi Kara pályázatot hirdet a Kar beiratkozott hallgatói számára a 2016/2017 tanévben 3-10 hónapos tanulmányi ösztöndíjas részképzésre

A pályázat célja, hogy lehetővé tegye oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatok megszerzését egy másik országbeli felsőoktatási intézményben. A tanulmányi célú mobilitásnak elő kell segítenie a hallgató tanulmányi előmenetelét és személyes képességeinek fejlesztését.

Az Erasmus program keretében a pályázaton nyertes hallgatók lehetőséget kapnak Európai Uniós partneregyetemeink egyikén részképzésben részt venni (a külföldi egyetem saját hallgatóival megegyező státusban fogadja őket, nem kell tandíjat fizetniük és a kint teljesített vizsgáik itthoni tanulmányi kötelezettségükbe tanszéki engedéllyel beszámíthatók). A tanulmányutak célja félév-áthallgatás, a szakdolgozat elkészítése. A mobilitás csak akkor valósulhat meg, ha a külföldi tanulmányokat a küldő intézmény elfogadja és azt a hallgató itthoni előmenetelébe (a PTE-s kreditszámokon) beszámítja. A külföldi tanulmányok minimális időtartama 3 hónap.

A pályázat benyújtásának határideje 2016. április 5.

A pályázat előkészítése során ellenőrizze a partneregyetemek honlapjain a kurzuskínálatot, tájékozódjon arról, hogy milyen nyelven és milyen képzési szinten (alap-, vagy mesterképzés) hirdetnek kurzusokat. A pályázatról, a partnerintézményekben folyó képzésekről bővebb információt a kari koordinátorok adnak.

A partnerintézmények adatai az erasmus.pte.hu honlapon is elérhetőek.

A benyújtott pályázatokat a TTK Pályázati és Ösztöndíj Bizottsága bírálja el, várhatóan 2016. április 10-ig. A bírálati szempontokat a kar pályázatot elbíráló bizottságának ügyrendje (értékelőlap és pontrendszer formájában) rögzíti. A bírálat során előnyt élveznek azok a hallgatók, akik nem vettek részt korábban az Erasmus programban.

Részletesebb leírás a felhívásokban, illetve a további dokumentumokban.

Trócsányi Balázs
TTK Erasmus koordinátor
+36-72-501500/24282
balazh

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben