Elhunyt Kamarás Lajos

2012. február 6., 12:08

Megrendülten és fájdalommal tudatjuk, hogy életének 75. évében elhunyt Kamarás Lajos nyugalmazott egyetemi adjunktus.

Kamarás Lajos 1936. március 25-én született a vajdasági Ada községben. Egyetemi tanulmányait a József Attila Tudományegyetemen végezte, 1958-ban matematika-fizika szakos középiskolai tanári diplomát szerzett.

Először Tamásiban kezdett a gimnáziumban tanítani, majd 1962-ben a pécsi Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskolába, onnan 1968-ban a Pécsi Pedagógiai Főiskola Matematika Tanszékre került, ahol 32 évig volt aktív állományban. Nyugdíjazása után sokáig óraadóként állt a tanszék rendelkezésére. A tudományos karrier egyáltalán nem érdekelte, fiatal tanárként is már a tanítás mellett minden gondolatát a versenyek szervezése és az azokra való felkészítés töltötte ki. Ezek közül is megemlítendő a főiskolák közötti Péter Rózsa Matematika Verseny, ahonnan diákjai számos díjat elhoztak. Több egyetemi és főiskolai jegyzet szerzője.

Amikor 2009-ben a PTE szervezésében elkezdődött a Töprengő Klub általános ésközépiskolásoknak szóló tehetséggondozó műhely, az első hívó szóra jött ismételten. A három év alatt segített a szakmai program kidolgozásában és a középiskolás diákok számára az általa kidolgozott témakörökben rendszeresen órákat is tartott. Dolgozott kórházba kerülése előtti utolsó hetéig.

Kamarás Lajos tanár úr oktatói munkássága során generációk nőttek fel a keze alatt a Matematika Tanszéken, közmegbecsülésnek örvendő, mind kollégái, mind a hallgatók által tisztelt tanár volt, aki példás emberi becsülettel, tisztességgel, valamint szakmai alázattal és szeretettel, több mint negyven éven keresztül követendő mintát szolgáltatott a felnövekvő tanár generációk számára.

Vidámságát, lelkes tanári munkáját, precizitását, nyitottságát szívünkbe fogjuk őrizni. Nyugodjon békében!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben