Elhunyt Dr. Szabadfi Krisztina

2014. december 9., 10:04

Megrendülten tudatjuk a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar közvéleményével, hogy Kollégánk, Dr. Szabadfi Krisztina tudományos munkatárs életének 31. évében, 2014. december 7-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Dr. Szabadfi Krisztina

Fiatal kora ellenére kimagasló tudományos eredményeket tudhatott maga mögött, 33 nemzetközi tudományos közleményt jegyzett, több nemzetközi folyóirat számára végzett bírálói tevékenységet és elnyerte az Akira Arimura, és a Magyar Élettani Társaság fiatal kutatói díjakat.

Kriszta itt élt közöttünk, rendkívüli elhivatottsággal dolgozott, szerette munkáját és példamutató módon végzett minden rábízott feladatot. Aktívan részt vett a Kar közéletében, népszerűsítette a felsőoktatást és a tudományt és kivívta mindenki megbecsülését, akivel valaha is együtt dolgozott. Életútja a céltudatos, mindig előre tekintő, az eredményekért dolgozni akaró ember pályája volt, mindemellett sok időt töltött baráti kapcsolatainak ápolásával, kollégái, pályatársai segítésével és a tágabb értelemben vett emberi kapcsolatok ápolásával.

Kollégái és barátai értetlenül állnak az események előtt, fájó űrt hagy maga után.

Emlékét ápoljuk és megőrizzük.

A Természettudományi Kar és a Biológiai Intézet vezetése, valamint a Kísérletes Állattani és Neurobiológia Tanszék dolgozói nevében:

Dr. Gábriel Róbert
dékán

Dr. Szabadfi Krisztina temetése 2014. december 19-én pénteken 11 órakor lesz Szombathelyen, a Jáki úti központi temetőben.

Kolléganőnkkel készült legutóbbi interjú

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben