Elhunyt Blazsekné Licsár Ágnes

2020. április 22., 8:59

Megrendülten és fájdalommal tudatjuk, hogy életének 65. évében elhunyt Blazsekné Licsár Ágnes, matematika tanár, karunk volt oktatója.

Blazsekné Licsár ÁgnesFelsőfokú tanulmányait a Pécsi Tanárképző Főiskolán folytatta kiváló eredménnyel. Végzése után, 1976-ban ugyanitt kezdett dolgozni, közben Debrecenben szerzett középiskolai matematika tanári diplomát. Hallgatóként mint sikeres versenyző, később mint felkészítő vett részt a főiskolák között megrendezett Péter Rózsa Matematika Versenyen, ahonnan a Főiskola diákjai számos díjat elhoztak. Az egyetemi képzés megindulásakor részt vett az Elemi matematika példatárak összeállításában. A középiskolai tehetséggondozáshoz először az Olimpiai szakkör szervezésével kapcsolódott.

1999-től a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium tanára volt nyugdíjazásáig. Számos diákja ért el kimagasló eredményeket országos középiskolai versenyeken. Amikor 2009-ben a PTE szervezésében elkezdődött a Töprengő Klub általános és középiskolásoknak szóló tehetséggondozó műhely, az első hívó szóra jött ismételten segíteni. Részt vett a szakmai program kidolgozásában és nyugdíjba vonulásáig középiskolás diákok számára az általa kidolgozott témakörökben rendszeresen órákat is tartott.

Ági, mint ember, mint pedagógus, mint tehetséggondozó példaként szolgálhat mindnyájunknak. Nyugodjon békében!

PTE TTK Matematikai és Informatikai Intézet

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben