Elek Ilona díjat kapott Tóvári Ferenc

2018. április 24., 9:47

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) Elek Ilona Emlékérmet adományozott az egyetemi úszás fejlesztéséért és koordinálásáért dr. Tóvári Ferencnek, a Sporttudományi és Testnevelési Intézet egyetemi adjunktusának.

A MEFS díjátadó ünnepséggel egybekötött éves közgyűlésére a Sportok Háza Dísztermében került sor Budapesten, április 20-án.

A kitüntetéshez ezúton is gratulálunk!

Dr. Tóvári Ferenc az úszás-gyógyúszás és a testnevelés tanítás módszertan oktatása mellett a Phare Twinning nemzetközi projektben végzett kiemelkedő munkája elismeréseként részt vett az integrált testnevelés megvalósítását szolgáló országos képzési program kidolgozásában. A gyógyúszás keretein belül fogyatékos fiatalok úszásoktatását is megszervezte hallgatók bevonásával, amely a testnevelő tanárképzésben is új szemléletet, felkészítési területet és tartalmakat jelent. Az úszás szakmai felelőseként szervezi és megteremti a kapcsolatot Pécs város kiemelt sportegyesületeivel, biztosítva a kiválasztás és a tehetséggondozás folyamatát, fontos munkája kapcsán a tehetséggondozás gyakorlati módszereit a szakedző képzésben is alkalmazza.

Az egyetemi sportért nemcsak oktatóként dolgozik, hanem edzőként, csapatvezetőként is. A MEFS versenyein úszásban 15 éve készíti fel a PTE csapatát, sok bajnoki címet, érmet és elismerést hozva a PTE közössége számára.

Oktató-, kutató- és sportszervező munkája ismertséget, elismertséget hozott egyetemünk és karunk számára, generációk sorának mutatta meg a sport személyiség- és közösségfejlesztő erejét. Tanítványain keresztül országos elismertséget ért el az úszásoktatás rendszerének, módszertanának fejlesztésével.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben