Egyetemi tanári kinevezések és hallgatói elismerés a tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésen

2019. szeptember 3., 15:45

Szeptember elseje Pécs Város Napja, és 2017-től – az első magyar egyetem alapításának 650. évfordulójától – a Magyar Felsőoktatás Napja. E kettős ünnepet ülte a Pécsi Nemzeti Színházban Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata ünnepi közgyűléssel, és a Pécsi Tudományegyetem ünnepi tanévnyitó szenátusi üléssel.

Az ünnepségen, melyen Pécs Városa és az Egyetem vezetői mellett Bódis József államtitkár és Dr. Udvardy György leköszönő megyéspüspök, kinevezett érsek is részt vett, városi és egyetemi kitüntetések, díjak, elismerések és egyetemi tanári kinevezések átadására is sor került.

Áder János köztársasági elnök 2019. szeptember első napjától egyetemi tanárrá nevezte ki karunk oktatói közül Dr. Horváth Attilát (Kémiai Intézet) és Dr. Jakab Ferencet (Biológiai Intézet).

Az újonnan kinevezett professzorok Dr. Miseta Attila rektortól vehették át az Egyetem professzori karához való tartozás jelképét, az egyetemi talárt.

Ugyanezen alkalommal vehette át „Egyetemi Sportéletért” díját Szalai Kata, Karunk Földtudományok Doktori Iskolájának hallgatója.

A kinevezésekhez és az elismeréshez szívből gratulálunk!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben