Dr. Jakab Ferenc lett az országos koronavírus-kutatócsoport vezetője

2020. március 14., 15:16

Karunk dékánhelyettese, a PTE TTK Biológiai Intézet professzora vezeti az országos koronavírus-kutatócsoport munkáját, mely a járványügyi helyzet minél hatékonyabb kezelése érdekében jött létre.

Büszkeséggel és tisztelettel tájékoztatjuk munkatársainkat, hallgatóinkat és olvasóinkat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök péntek esti bejelentése alapján Dr. Jakab Ferenc, karunk tudományos dékánhelyettese, a Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatólaborjának vezetője, a PTE TTK Biológiai Intézet professzora irányítja a koronavírus-kutatócsoport munkáját, mely a járványügyi helyzet minél hatékonyabb kezelése érdekében állt fel. Céljuk és feladatuk nem kevesebb, mint megtalálni és előállítani a koronavírus ellenszerét.

Dr. Jakab Ferenc
Fotó: Szabad Pécs

Eddigi koronavírussal kapcsolatos kutatómunkájukba az alábbi két videóban nyerhetünk betekintést; Dr. Jakab Ferenc valamint kollégái, Dr. Kemenesi Gábor és Papp Henrietta mutatják be, honnan indult és hová tarthat a kutatás.

Munkájukhoz kívánunk dékánhelyettes Úrnak és a virológus kutatócsoport munkatársainak sok sikert és jó egészséget, valamint a járvány megfékezéséért dolgozó szakembereknek sok erőt és kitartást, hiszen értünk és családjaink egészségéért dolgoznak. Emellett arra kérünk mindenkit, hogy figyeljen oda magára és embertársainkra, tartsuk be azokat a tanácsokat, javaslatokat, amiket az elmúlt napokban, hetekben kaptunk! Ezzel nagyban csökkenthetjük a fertőzés lehetőségét és annak továbbterjedését!

A 24.hu alábbi felvételében elhangzik, hogy „a magyar kutatók a vírus túlélési képességeit fogják vizsgálni, illetve a Debreceni Egyetem által fejlesztett antivirális szereket tesztelik majd, amelyek szerencsés esetben később hatékony gyógyszerek alapanyagaivá válhatnak”.

Szentágothai János Kutató Központ Virológiai kutatócsoport vezetője, Prof. Dr. Jakab Ferenc többek között arról is beszélt, hogy mit tudunk tenni a vírus elkerülése érdekében. Szakemberek arra is felhívják a figyelmünket, hogy meg kell változtatnunk mindennapi szokásainkat járványhelyzet esetén.

Forrás: Virológia Pécs, Magyarország Kormánya, 24.hu, PTE1367

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben