A város is elismerte virológusaink munkáját

2020. augusztus 31., 10:12

Dr. Jakab Ferenc, valamint Dr. Kemenesi Gábor, a járványhelyzet kapcsán az elmúlt hónapokban és jelenleg is végzett áldozatos munkájukért „PRO COMMUNITATE” díjban részesültek, a Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoport munkáját pedig a „PRO COMITATU BARANYA” díjjal ismerték el.

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése az új koronavírus elleni küzdelemben végzett kiemelkedő munkájukért, a lakosság tájékoztatásában végzett meghatározó közreműködésükért és a járvány idején Pécs város és a pécsi lakosok érdekében végzett tevékenysége elismeréseként Dr. Jakab Ferencet, a PTE Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetőjét, a TTK Biológiai Intézetének professzorát, Karunk dékánhelyettesét; valamint Dr. Kemenesi Gábort, a Virológiai Kutatólaboratórium vezetőjét, a TTK Biológiai Intézetének adjunktusát „PRO COMMUNITATE” Díjjal jutalmazta.

„A „PRO COMMUNITATE” díj annak a polgárnak, polgárok közösségének, jogi személynek, egyéb szervezetnek adományozható, aki, vagy amely a város rangját emelő, hírnevét öregbítő egyszeri aktuális, vagy kiemelkedő folyamatos, egyéni vagy kollektív teljesítményt nyújtott [1].

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése kitüntetésben részesítette a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportját az egészségvédelem, a pandémia leküzdése terén nyújtott tudományos kutató tevékenységéért és a „PRO COMITATU BARANYA” díjat adományozza a kutatócsoport munkatársainak.

A „PRO COMITATU BARANYA” díj a megye rangját emelő, fejlődését elősegítő kiemelkedő tevékenység elismeréséért adományozható [2].

A kutatócsoport tagjai:

 • Prof. Dr. Jakab Ferenc egyetemi tanár, a kutatócsoport vezetője
 • Dr. Kemenesi Gábor adjunktus, a laboratórium vezetője
 • Dr. Kuczmog Anett adjunktus
 • Madai Mónika tudományos segédmunkatárs
 • Somogyi Balázs Antal tudományos segédmunkatárs
 • Zana Brigitta tudományos segédmunkatárs
 • Zeghbib Safia tudományos segédmunkatárs
 • Földes Fanni Vivien PhD hallgató
 • Lanszki Zsófia PhD hallgató
 • Papp Henrietta PhD hallgató
 • Tóth Gábor Endre PhD hallgató

A kitüntetések ünnepélyes átadására 2020. augusztus 28-án, pénteken 10 órakor a Megye Napján került sor, a Megyei Önkormányzat dísztermében.

Büszkék vagyunk kollégáinkra! Eddigi munkájukhoz, az elért eredményekhez és az elismeréshez szívből gratulálunk, további sikereket és jó egészséget kívánunk a jövőben!

[1] Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2002. (III. 5.) önkormányzati rendelete kitüntetések és szakmai kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról.

[2] A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2011. (V. 6.) önkormányzati rendelete a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról.

Fotó: Mánfai György

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben