A cambridge-i MRC Laboratory of Molecular Biology kutatójának előadásai a TTK-n

2014. november 14., 10:25

A TTK és a Matematikai és Informatikai Intézetének vendége lesz 2014. november 24-28. között Prof. Garib Murshudov, a cambridge-i Laboratory of Molecular Biology (LMB) kutatója.

Az MRC Laboratory of Molecular Biology (LMB, Cambridge) Nemzetközi Kutatóközpont célja, hogy alapvető biológiai folyamatokat tanulmányozzon molekuláris szinten - azzal a céllal, hogy az emberi egészség és betegség alapproblémáit megragadja. A Laboratórium a modern molekuláris biológia egyik szülőotthona. Itt kezdődött a DNA kutatás, a proteinek 3-dimenziós struktúra meghatározása, a monoklonális anti-testek vizsgálata. Az évek során 10 Nobel-díjat, több tucat Royal Society díjat és számos egyéb nemzetközi tudományos elismerést kaptak az Intézet munkatársai. A Laboratórium 440 munkatársa között több, mint 50 ország szakemberei megtalálhatóak. PhD programjukra különböző háttérrel jelentkeznek diákok: matematika, fizika, kémia, biológia, kutató orvostudomány.

Prof. Garib Murshudov előadásai:

Nov. 25. (kedd) 17 óra
Research in forefront of science: Laboratory of Molecular Biology

Nov. 26. (szerda) 16 óra
Some applications of mathematics to structural biology

További információ a vendég látogatásával és az előadásokkal kapcsolatban Dr. Fialowski Alice (fialowsk) egyetemi tanárnál.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben