5 éves a PTE TTK fókája, Bonifác

2020. július 17., 9:47

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar örökbefogadott kiskedvence Bonifác a borjúfóka és párja Donka, 2020. július 16-án ünnepelték 5. születésnapjukat. Az eseményen, a TTK képviseletében Dr. Jakab Ferenc dékánhelyettes köszöntötte a látogatókat és adta át a tortát az ünnepelteknek.

A PTE TTK és a Pécsi Állatkert között évek óta szoros együttműködés és jó kapcsolat áll fenn, mely mindkét fél számára hasznos és előnyös; rengeteg közös szervezésű programmal várják a nagyérdeműt az év hátralevő részében is, mint az Állatkert 60. Születésnapja augusztus 20-21-én, illetve az Állatkertek Éjszakája augusztus 28-29-én.

A Természettudományi Kar Bonifác örökbefogadásával 2019. szeptember 10-én lépett az „Örökbefogadó szülők klubjába”, még szorosabbra fűzve ezzel az együttműködést.

A látványetetéssel egybekötött születésnap 2020. július 16-án, 11:15 -kor kezdődött – népes közönség és a sajtó érdeklődése mellett –, igazodva a fókák napirendjéhez és bioritmusához, akik ennek ellenére megilletődve fogadták a meglepetést. Mint az összes többi fókafaj, úgy a borjúfóka is ragadozó: legfőbb tápláléka a hal, így születésnapjukon is egy halas tortával leptük meg őket. A heringtorta ünnepélyes átadása előtt a Természettudományi Kar dékánhelyettese, Dr. Jakab Ferenc és az állatkert igazgatója, Siptár Dávid köszöntötték a látogatókat.


Fotók: Csortos Szabolcs
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben