25 éves a PTE önálló Természettudományi Kara

2017. május 23., 15:11

Nagyszabású rendezvénysorozattal ünnepeltük Karunk megalapításának 25 éves évfordulóját.

A 10 órakor kezdődött kari ünnepségen jelenlegi munkatársaink mellett sok kedves régi kolléga is megjelent, csakúgy, mint a hallgatók képviselői.

A Kar korábbi vezetői közül Borhidi Attila akadémikus, Kollár László akadémikus és Geresdi István professzor emlékezett szép szavakkal a dékánként eltöltött időkre. Jelenlegi dékánunk, Gábriel Róbert professzor beszédében a régi idők említése mellett kitért eredményeinkre, a ma és a jövő feladataira is.

Az ünnepségen került sor a TTK kitüntetések és a Szentágothai Emlékérmek ünnepélyes keretek közötti átadásra.

Ezt követően indult a rendezvénysátornál a TTK csapatépítő főzőverseny, a teret hamarosan betöltötte a készülő ételek finom illata. Az alkalmi „színpadon” vállalkozó kedvű kollégáink produkciói fokozták a hangulatot, ezúton is köszönet a fellépőknek!

A délutáni ünnepségen Egyetemünk vezetősége mellett képviseltette magát a felsőoktatásért felelős minisztérium, Pécs városa, a Püspökség, a sorokban ott ültek a Természettudományi Dékáni Kollégium vendégei, a PTE karok és központ képviselői, professzoraink, híressé vált alumni hallgatóink.

Kora délutánra a főzőversenyen elkészültek a remekművek, mind a 14 csapat kitett magáért, indulhatott a kóstolás és a szavazás. Az időjárás kegyes volt hozzánk, gyönyörű napsütésben telt el a nap. A kitartóbbak még kora este is az asztalok körül ültek és beszélgettek, néhányan táncra is perdültek.

Nagyon jól sikerült rendezvényen vagyunk túl, öröm volt látni a vidám arcokat, a jó hangulatot egész nap.

Köszönet a szervezőknek, valamennyi közreműködőnek és a lelkes résztvevőknek is!

További fényképek a rendezvényekről a Galériában.

Az UNIV TV beszámolója az eseményekről:

További beszámolók a évfordulóról:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben