Kutatók Éjszakája 2016.

Ismét nagy siker volt a Kutatók Éjszakája

Idén sem kellett csalódnunk: az emberek, férfiak és nők, fiatalok és idősebbek igenis érdeklődnek a természettudományok iránt!

Némi aggodalommal vártuk az idei Kutatók Éjszakáját, mert sok új helyszín és érdekesség jelent meg a PTE ajánlatában, de ez szerencsére nem látszott meg a kar programjaira látogatók számán. „Telt ház” előtt zajlottak a fizika tárgyú bemutatók, csakúgy, mint az ételkóstolóval egybekötött japán kultúrát bemutató „Szaké, szusi, bonsai” előadás. Csillogó szemű gyerekek figyelték a kémia csodáit a külön számukra megszervezett programon, és az évről-évre visszatérő, nagy kémia bemutató is hozta a formáját: a 140 fős előadó csordultig megtelt, a kívül rekedtek a folyosóról követték az eseményeket. Biológia, földrajz, informatika, matematika vagy sport - minden témára volt érdeklődés, a látogatók aktív részvétellel még kis ajándékokhoz is juthattak.

Az aulában is nagy volt a forgalom. A Fitt Help Desk állapotfelméréssel, értékeléssel és jó tanácsokkal fogadta az érdeklődőket, a parasportokat (kerekesszékes vívás, boccia) a bemutató után ki lehetett próbálni, és ismét kellemes szellemi párbajt hozott a sport kvíz.

A program során végig nyitva tartó laborokban folyamatos volt az érdeklődés, kicsik és nagyok váltották egymást a mikroszkópok és más kutatóeszközök fölött.

Hála a nagyszerű időjárási körülményeknek, a távcsöves megfigyelés is nagyon jól sikerült, a derült égbolton - a fényszennyezéstől eltekintve - egész sok égitest volt látható a sportpályáról. Mintegy 350 ember nézett távcsövekbe, látta a Marsot, a Szaturnuszt, kettőscsillagokat, csillaghalmazokat és galaxisokat. Nagy sikere volt a zöld lézeres csillagkép bemutatásnak és mondáknak is.

Ezúton is köszönjük valamennyi résztvevő, segítő kolléga munkáját! Az előadást, bemutatót tartó oktatók, kutatók, hallgatók aktivitása és a TTK HÖK közreműködése elengedhetetlen volt a sikeres lebonyolításhoz.

Reményeink szerint mindenki pozitív élményekkel gazdagodva távozott, a programsorozattal sikerült a tudományos pálya felé fordítani a fiatalok érdeklődését és egyben újabb híveket is szereztünk a természet-, informatika- és sporttudományoknak!

Az esemény időpontja: 2016. szeptember 30.
Helyszín: PTE TTK, PTE BTK (Pécs, Ifjúság útja 6.): 14.00 - 22.00

Részletes TTK program (Ifjúság útja 6.)

A Kutatók Éjszakája 2016 központi honlapja.

A programokról készült fotók megtekinthetők a galériában.

Az UNIV TV beszámolója az eseményről:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben