Kutatók Éjszakája 2015.

Kutatók Éjszakája a TTK-n, 2015. szeptember 25-én.

Helyszínek:

  • PTE TTK, PTE BTK, PTE ETK (Pécs, Ifjúság útja 6.): 16.00 - 22.00
  • PTE Műszaki és Informatikai Kar (Pécs, Boszorkány út 2.): 16.00 - 22.00
  • PTE ÁOK Farmakognóziai Intézet (Pécs, Rókus u. 2.): 17.00 - 21.00

Részletes TTK program (Ifjúság útja 6.)

A Kutatók Éjszakája 2015 központi honlapja.

Csak a „szokásos” - Sok látogató, lelkes érdeklődők a Kutatók Éjszakáján

Szeptember 25-én már délelőtt indult a program a Természettudományi Karon: a PTE Deák Gyakorló felső tagozatos diákjai kimondottan a korosztályuknak készült biológia, földrajz és fizika előadásokat hallgattak meg, illetve a kémia laborban ügyeskedtek.

A délután 4-kor kezdődő előadásokra szép számmal érkeztek már az iskolás csoportok, bizony sietni kellett, hogy a fizika előadóban jusson hely mindenkinek! A folyosók megteltek az élményeiket mesélő, új helyszínekre igyekvő látogatókkal, a legfiatalabbaktól a nagyszülőkig. Bár a látványos kémiai kísérletek bemutatót a legnagyobb, 150 fős előadónkba helyeztük át, így is kevésnek bizonyult a hely - a zsúfolt terem előtti folyósón is álltak az érdeklődők. Nagy sikerrel zajlott a botanikus kerti kalandtúra, a program végéig nyitva tartó laborokban is folyamatos volt az érdeklődés, kicsik és nagyok váltották egymást a mikroszkópok és más kutatóeszközök fölött. A korábbi évekhez hasonlóan nagy volt a forgalom az aulában, ahol az ETK oktatói-hallgatói várták az érdeklődőket egészséges étel-egészséges élet témában kóstolókkal, tesztekkel és jó tanácsokkal. Sok látogatót vonzott valamennyi biológia témájú esemény, csakúgy, mint az informatika és földrajz tudományterület. A Sporttudományi és Testnevelési Intézet is sokszínű és népszerű programokat kínált, a programzáró kvíz során pedig értékes ajándékok találtak gazdára.

A Kutatók Éjszakája évről-évre bebizonyítja, hogy az emberek igenis érdeklődnek a tudományok iránt, és a diákként talán nem annyira kedvelt tudományterületek is felkeltik az érdeklődést és vonzó programot jelentenek.

Reményeink szerint mindenki pozitív élményekkel gazdagodva távozott, a programsorozattal sikerült a tudományos pálya felé fordítani a fiatalok érdeklődését és egyben újabb híveket is szereztünk a természet-, informatika- és sporttudományoknak!

Ezúton is köszönjük valamennyi résztvevő, segítő kolléga munkáját! Az előadást, bemutatót tartó oktatók, kutatók, hallgatók aktivitása és a TTK HÖK közreműködése elengedhetetlen volt a sikeres lebonyolításhoz.

Fotók: TTK HÖK

További fényképek a galériában.

Az UNIV TV beszámolója a Kutatók Éjszakája programról.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben